درس عربی از جمله دروسی است که داوطلبان تمامی رشتههای کنکور باید آن را برای کنکور بخوانند و معمولا تعداد زیادی از دانشآموزان با آن مشکل دارند. درس عربی از درسهایی هست که اکثر دانش آموزان خواندن آن برایشان کمی سخت و دشوار است.پیشنهاد می کنیم که برای کسب نمره خوب و حتی نمره 20 در درس عربی بایستی این درس را همانند درس های عمومی دیگر به صورت مبحثی بخوانید و برای هر مبحث که میخوانید سوالات، پرسش و پاسخ ها و سوالات امتحانات نهایی مربوط به سال های گذشته را مطالعه و حل نمایید .این نوشتار میخواهیم به بررسی این سوال بپردازیم که برای عملکرد بهتر در کنکور، چگونه عربی بخوانیم؟ در ادامه با مفاهیمی مثل چگونه در امتحان عربی ۲۰ بگیریم؟ چگونه عربی بخوانیم؟ برای امتحان چگونه عربی را حفظ کنیم؟ عربی کنکور! چجوری عربی بخونم؟ چگونه عربی را راحت ترجمه کنیم؟ عربی رو از کجا شروع کنم؟ و آموزش خواندن درس عربی نهم خواهیم پرداخت پس با ما همراه بمانید.
روش مطالعه عربی برای کنکور چگونه است؟
برای اینکه بدانیم، چگونه عربی بخوانیم؟ لازم است تا به ابعاد مختلف این درس، بهخصوص در زمینه تستهای کنکور آشنایی داشته باشیم. تستهای کنکور عربی شامل مباحث متنوعی است. لازم است بدانیم که تمام این مباحث نباید به یک روش مطالعه شوند و برای عملکرد بهتر در هر بخش، بهتر است روش مناسب همان مبحث را یاد بگیریم.
برای مثال برای بخش ترجمه بهتر است انواع فعلها در زبان عربی را بشناسیم و از تکنیک رد گزینه در عربی کنکور استفاده کنیم. بخش قواعد درس عربی نکات ریز متعددی دارد که برای تسلط بر آنها به تمرین و تکرار، تست زدن مستمر و مدیریت زمان آزمون نیاز داریم. یک مشاور کنکور حرفهای میتواند شما را در مدیریت زمان، کمک کند.
برای بخش درک مطلب عربی کنکور نیز، مشابه بخش قواعد به تمرین و تکرار و زدن تستهای هرچه بیشتر نیاز است. توجه داشته باشیم که در این بخش نیاز نیست معنی تمامی لغات را بلد باشیم. تا جایی که مفهوم کلی متن را برای پاسخ به سوالات متوجه شویم، کافی است.
بودجهبندی سوالات عربی کنکور
برای اینکه بدانیم چگونه درس بخوانیم تا در کنکور موفق شویم، باید بودجهبندی سوالات هر درس در کنکور را بدانیم. درس عربی نیز از این قاعده پیروی میکند. عربی کنکور دومین درس از دفترچه عمومی است و دانشآموزان باید در مدتزمان 20 دقیقه به 25 سوال موجود پاسخ دهند که هر سوال دارای ضریب 2 است. در حالت کلی، بودجهبندی سوالات عربی کنکور را میتوان به 7 بخش تقسیم کرد:
- ترجمه و مفاهیم: 10 سوال
- معنی لغت: 1 سوال
- درک مطلب: 4 سوال
- تحلیل صرفی: 3 سوال
- اعراب (حرکت گذاری): 1 سوال
- جمع مکسر، متضاد و مترادف: 1 سوال
- قواعد: 5 سوال
از جمله مهمترین مباحث کنکور عربی در سالهای اخیر میتوان به مباحث عدد، جار و مجرور، اسم مبالغه و فاعل و مفعول، اسم تفضیل و مکان، جمله شرطی، وصف و اضافه (مبحث تست خیز عربی کنکور) ، حروف مشبهه و منصوبات اشاره کرد.
بخش ترجمه در امتحانات عربی
بخش ترجمه بیشترین بارم بندی را در امتحانات نهایی عربی به خود اختصاص می دهد یعنی حدودا 9 نمره.پس باید به این نکته توجه داشته باشید با توجه به اهمیت بارم بندی و حجم بالای مباحث ترجمه، از اول سال ترجمه های هر درس را در همان روز مطالعه و حفظ کنید تا بتوانید تسلط کامل را داشته باشید و این 9 نمره را کامل بگیرید و به شب امتحان موکول نکنند زیرا این کار غیر ممکن است و باعث بالا بردن استرس و نگرانی شما در شب امتحان میگردد .
بخش قواعد در امتحانات عربی
قواعد نیز بخش مهم دیگری از عربی در امتحانات است که 7 نمره از امتحان را به خود اختصاص می دهد.برای درک بهتر قواعد بهتر است برای هر درسی که دبیر خود تدریس میکند جزوه ای برای خود تهیه کنید و تمامی قواعد را به صورت ریز و کلی بنویسید و هم مانند دبیر خود آنها را برای خود آموزش و توضیح دهید .اگر در جایی اشکال داشتید حتما قواعد درس عربی پارسال خود را نیز مرور کنید تا ریشه ای قواعد را بهتر یاد بگیریدبرای تسلط بر قواعد بایستی سعی کنید تمامی تمارین و سوالات مربوط به سال های گذشته را برای خود تکرار و حل نمایید .
چگونه لغات عربی را مطالعه کنیم؟
حفظ لغات بسیار به موفقیت در امتحان عربی کمک میکند. شما باید دایره واژگان خوبی داشته باشید تا بتوانید9 نمره مربوط به ترجمه را کسب کنید.
2نکته مهم برای پاسخ دادن به سوالات بخش ترجمه
1.بر متون کتاب درسی کاملا تسلط داشته باشید. هرجا که به عربی چیزی نوشته، باید معنی آن را بدانید . چه تمرینات باشد و چه متن کتاب . بایستی تمامی معانی عبارات عربی کتاب درسی را بدانید.
2 ترجمهها را از لحاظ دستوری حتما بررسی کنید و مطمئن شوید که قواعد عربی به خوبی در ترجمه رعایت شده است یا نه. مثلا جمله را از نظر ضمیر، افعال و زمان، جمع و مفرد، معرفه و نکره و … بررسی کنید. حتما دقت کنید که در ترجمه این قواعد رعایت شده باشد.
راهکار لازم برای یادگیری قواعد
1.ابتدا بایستی مباحث مربوط به قواعد در کتاب درسی را برای امتحان عربی به خوبی یاد بگیرید. هر چیزی که در مورد قواعد گفته شده است، کامل برآن مسلط شوید و مفهوم آن را درک کنید.
2.بعد از کتاب درسی نکات مربوط به قواعد در جزوه معلم را کامل مطالعه کنید.
3.در این مرحله، خلاصه برداری از قواعد را انجام دهید. هر چقدر شخصی تر باشد بهتر.
4.هر بخشی از قواعد را که یاد گرفتید، به تعداد زیاد تمرین کنید و مثال کتاب یا کتاب کمک آموزشی را بارها حل کنید که کاملا قواعد را حفظ کنید و در ذهنتان تثبیت شود.
5.تمرینات کتاب درسی خود را که در مورد قواعد است را بارها و بارها کامل حل کنید.زیرا احتمال دارد آنها در امتحان عربی نهایی هم تکرار شوند.در انتها نمونه سوالات سالهای قبل عربی را حتما حل کنید.
چگونه شب امتحان عربی بخوانیم؟
یکی از اصلیترین دغدغههای دانشآموزان در درس عربی از پایه هفتم تا دوازدهم، این است که وقتی به “شب امتحان عربی“رسیدیم، چطور مطالب را جمعبندی کنیم تا در امتحان عربی نمرهای عالی به دست بیاوریم.مطالعه برای امتحان نهایی در درس عربی برای کسانی که در طول سال اهل خواندن کتاب درسی نبودند، دشوار به نظر میرسد. اما باید بدانید که عربی یکی از درسهایی است که میتوانید با خواندن نکات و رعایت کردنشان به راحتی ازآن بانمره ی عالی عبور کنید.
1.سعی کنید حداقل 70 درصد لغات را برای خودتان تثبیت کنید تا بتوانید در قسمت ترجمه، نمرهی کامل را بگیرید. 30 درصد بقیه لغات، مواردی هستند که میتوانید از داخل جملهها و عبارات امتحان، معنیشان رابه دست بیاورید.
2.سعی کنید تا حد ممکن روی ترجمهی متون و عبارات کتاب مسلط باشید تا در امتحان برایتان تازگی نداشته باشد.
3.مواردی مثل فعل، مفرد و جمع بودن، معرفه و نکره و صفت و مضاف الیه را به خوبی از داخل جملات تشخیص بدهید تا برای ترجمه با مشکل روبهرو نشوید.
4.قواعد را خلاصه نویسی کنید و برای هر قاعده یک مثال ساده حفظ کنید تا بتوانید با یادآوری آن مثال، سوال راحل کنید.
5.نمونه سوال امتحانات نهایی سال قبل را حتما بخوانید و آن را دسته کم نگیرید .
سبک مرور صحیح عربی برای امتحان خرداد
برای مرور عربی قبل از امتحان، میتوانید از خلاصهنویسیهایی که از قواعد کردید به همراه فیشبرداری لغاتی که انجام دادید، کمک بگیرید. زیرا این خلاصهها و نکتهبرداریها چون از زبان خودتان است، در فهم بیشتر مطالب بیشترکمکتا میکند.
بهترین کتابهای عربی برای کنکور
یکی از راههایی که به ما کمک میکند تا بدانیم چگونه عربی بخوانیم؟ این است که بهترین کتابهای عربی کنکور را بشناسیم که در زیر به چند نمونه از آنها اشاره میکنیم:
- فوت و فن عربی جامع کنکور خیلی سبز
این کتاب دارای درسنامههای مفصل بوده و متن ساده و روانی دارد. در پایان هر درس نیز برای فراگیری بهتر مبحث، تعدادی تست تالیفی آورده شدهاند. با وجود تکمیل بودن درسنامهها، در برخی از موارد، بیش از حد به مباحث تخصصی پرداخته شده است. بهروزرسانی این کتاب نیز معمولا به کندی صورت میگیرد.
- عربی جامع کنکور تخته سیاه
این کتاب که به نسبت سایر منابع جدیدتر است را میتوان بهترین کتاب عربی جامع کنکور معرفی کرد. درسنامههای کامل و کاربردی، تستهای مرتبط با هر درس و نمونه تستهای کنکور و آزمونهای آزمایشی از جمله ویژگیهای این کتاب هستند.
-
- عربی جامع کنکور آیکیو پلاس گاج
این کتاب شامل درسنامه، تست و پاسخ تشریحی کامل و جامع است و توانسته رضایت داوطلبان را تا حد بالایی جذب کند. یکی از ویژگیهای اصلی این کتاب بانک جامع و کامل از تستهای سطح دشوار است.
- عربی کنکور جامع مرشد مبتکران
درسنامههای این کتاب به صورت جامع و کاربردی تدوین شده و مفاهیم درسی به تفصیل و با مثالهای فراوان بیان شدهاند. تستهای این کتاب به صورت طبقهبندی شده هستند و شامل تستهای تالیفی و کنکوری میشوند.
رتبههای برتر و کنکور عربی
یکی از راههایی که به ما کمک میکند تا بدانیم چگونه عربی بخوانیم؟ این است که بدانیم رتبههای برتر سالهای گذشته چطور این کار را انجام دادهاند. به عنوان مثال یکی از رتبههای برتر کنکور سراسری میگوید: برای مطالعه درس عربی اول از لغات (مبحث تست خیز عربی کنکور) آغاز کرده و بعد به سراغ متون میرفتم. در مرحله بعدی قواعد را مطالعه میکردم.رتبه 138 کنکور تجربی نیز میگوید: تست زنی زیاد به من کمک بسیاری کرد. بیشتر کتابهای موجود در بازار را چندین بار تست زده بودم.این نظر میتواند به طور ویژه مورد توجه علاقهمندان به برنامهریزی کنکور تجربی قرار گیرد. این نظرات میتوانند شما را به پاسخ سوال چگونه عربی بخوانیم برساند.
روش مطالعه عربی کنکور رتبههای برتر
-
- تستهای کنکور در سالهای اخیر را حل کنید.
- جمع بندی نکات مهم را فراموش نکنید.
- متن درسی را با دقت بخوانید و لغات مهم را یادداشت کنید.
- از منابع و کتابهای آموزشی مناسب استفاده کنید.
- تمرینهای کتاب را حل کنید.
- لغات آخر کتاب را مطالعه کنید.
- قواعد را با دقت زیادی بخوانید و تستهای تالیفی زیادی حل کنید.
- برای بخش حرکت گذاری و اعراب از قواعد استفاده کنید.
- تمرین و تکرار مهمترین عامل برای موفقیت در این درس است.
- خلاصهنویسی و نت برداری را فراموش نکنید.
- کتاب درسی مهمترین منبع برای مطالعه عربی کنکور است.
- سوالات متداول
- در این بخش قصد داریم تا به رایجترین سوالاتی که داوطلبان کنکور، در درس عربی با آن روبهرو هستند پاسخ دهیم. پاسخ این سوالات، داوطلبان را برای عملکرد بهتر در کنکور درس عربی یاری میدهد.
- چگونه درس عربی را خلاصهنویسی کنیم؟
پس از خواندن هر بخش، آنچه از درس متوجه شدهاید را به صورت خلاصه یادداشت کرده و از انتقال کامل متن خودداری کنید. نکات ریز تستهای مرتبط با هر درس را فراموش نکنید.
- آیا میشود درس عربی را 100% زد؟
بله! با یک برنامهریزی دقیق و تمرین و تکرار میشود به این هدف رسید. برنامهریزی کنکور گاماس 20 برای رسیدن به این هدف شما را همراهی میکند. این برنامهریزی به ما کمک میکند تا بدانیم، چگونه عربی بخوانیم؟
- تراز درس عربی در رتبه نهایی چقدر تاثیر دارد؟
اگرچه درس عربی نسبت به درسهای ادبیات فارسی و دین و زندگی ضریب کمتری دارد، اما به دلیل ضعف عمومی داوطلبان در این درس، هر نمره آن، به مقدار بیشتری تراز شما را افزایش میدهد. به صورت کلی درس عربی به گونهای است که نمره پایین آن تا 3.33 درصد مشکلی ایجاد نمیکند، اما نمره بالاتر از 75 درصد در آن به شدت در افزایش تراز و رتبه عمومی شما موثر است.
- عربی در کنکور شامل چند سوال است؟
تعداد تستهای درس عربی کنکور 25 عدد است که به دلیل درس دوم بودن در دفترچه دروس عمومی، شامل تستهای 26 تا 50 دفترچه است.
سخن آخر
توی این مطلب به بررسی موضوع چگونه در امتحان عربی ۲۰ بگیریم؟! پرداختیم. شما عزیزان می توانید در صورت داشتن هر گونه سوال، پیشنهاد و یا انتقادی آن را با ما در میان بگذارید. همچنین می توانید با کارشناسان ما در گاماس ۲۰ تماس بگیرید و از مشاوره ی رایگان مجموعه نهایت استفاده را ببرید.