ادبیات, امتحانات نهایی

روش مطالعه درس ادبیات | هرآنچه برای 20 گرفتن ادبیات نیاز دارید!

سلام بچه ها حالتون چطوره؟ همگیتون حسابی خسته امتحانا نباشین و خداقوت! خب امروز میخوام راجع به روش مطالعه درس ادبیات که مهم ترین درس شما بین دروس امتحان نهاییتون هست و تمام نکاتی که باید راجبش بدونین باهاتون صحبت کنم. همونطور که میدونین ادبیات درسی هست که بیشترین ضریب رو داره و خیلی خیلی مهمه و قطعا تاثیر زیادی هم توی نتیجه نهاییتون داره و نمره خوب این درس میتونه یک تراز عالی بهتون بده.

روش خواندن ادبیات

چطور خواندن ادبیات را شروع کنیم ؟

از اونجایی که حجم ادبیات واقعا زیاده اصلا وقتتون هدر ندین بچه ها! توصیه م اینه برای خوندنش ادبیات رو درس به درس پیش ببرین. و الویتتون اول با خوندن نیمه دوم کتاب و یا درس هایی باشه که کمتر کارشون کردین و یا اون ها رو نخوندین مخصوصا درس های آخر که فرصت خوندن زیادی براشون نداشتین، تا خیالتون از بابتشون راحت بشه! و بعد برین سراغ نیمه اول کتاب یا درس هایی که توشون تسلط بیشتری دارین.

حالا چرا میگم ادبیات درس به درس پیش ببرین نه موضوعی؟

چون اینجوری مطالب بهتر توی ذهنتون طبقه بندی میشه، نسبت به حالتی که مثلا بخواین موضوعی کل معانی لغات و یا کل املاها رو پشت سرهم بخونین و اگه این حجم از مطالب پشت سرهم وارد ذهنتون بشه هم کار سختی هست و هم اینکه خستتون میکنه. پس بهتره که تنوع بدین و ادبیات رو درس به درس ببرین جلو. حالا اگه تایم آوردین میتونین موضوعی یه مرور ریز روی یه سری مطالب داشته باشین.

قسمت های مختلف درس ادبیات :

خب ادبیات قسمت های مختلفی داره و یکی از دلایلی هم که باعث میشه یکم سخت بشه همین قسمت های مختلف و حجم زیاد ادبیات هست. خب همونطور که همه میدونین ادبیات ۳ تا قلمرو زبانی ادبی و فکری داره که الان بهتون میگم هربخش چندنمره داره و هربخش رو به چه صورت باید خوند.

قلمرو زبانی ۷نمره داره!
۱ نمره شامل معنی واژه های کتاب هست که بچه ها باید همه معانی آخر کتاب رو بلد باشین و اینجوری نباشه که فقط بخواید به یک معنیش بسنده کنین! هرچندتا معنی که داره باید سعی کنین همه رو به یاد داشته باشین.
و توی راهنمای امتحان نهایی اموزش و پرورش هم اومده که از روانخوانی ها گنج حکمت ها و شعرخوانی ها سوالات لغت و املا میاد ولی سوالات دستور زبان و ارایه از این قسمت ها نمیاد پس حتما برای معنی لغت و املا حواستون به این قسمت ها هم باشه.
و توصیم اینه قبل از خوندن هر درس اول برین اخرکتاب معنی لغات اون درس رو بخونین و بعد برین سراغ متن اون درس تا بتونین کلمات رو توی جملات معنی کنین. و بااینکار معنی کردن خود متن هم براتون راحت تر میشه و از طرفی کاربرد هرکلمه رو هم از لحاظ معنی و املا توی جمله یاد میگیرین.

۲نمره مربوط به املا هست که درواقع باید اون رو توی بستر جمله کار کنین و سعی کنین همراه با معانیشون اون هارو یاد بگیرین. چون طراحا بیشتر روی کلمات هم آوا مانور میدن. مثلا فعل گذاردن ۲جور نوشته میشه بسته به معنی و کاربردش توی جمله که باید اون هارو بلد باشید.

۴نمره دیگه دستور زبان هست!
و درواقع ادبیات به این صورته ک لازمه هم موضوعی خونده بشه و هم درس به درس.
و دستور زبان و آرایه جز مواردی هستن که باید موضوعی کار بشن و یجورایی باید از پایه اون هارو بلد باشین چون هرچقد دانش شما توی این دو بخش بالاتر باشه قطعا به نفع شماست ولی بااین حال اگه هم توی این دو بخش ضعف دارین میتونین به همون قسمت های کتاب که ارایه و دستور رو کمی توضیح داده و ازش تمرین آورده بسنده کنید و درکنارش میتونین از روی درسنامه یا فیلم اون مبحث یا مباحثی که مشکل دارین رو کار کنین یا فیلم همون تیکه رو ببینین.
و سعی کنین ارایه ها و دستورهای متن درس هارو هم بخونین که به نوعی تمرین هم براتون محسوب بشه. حالا اگ دبیرتون سرکلاس براتون مشخص کرده یا از روی درسنامه کتابکار میتونین اون هارو کار کنین.

قلمرو ادبی ۵نمره هست.
که ۳نمرش مربوط به ارایه های ادبی میشه.
ارایه ها هم مثل دستور زبان هست که اگه از قبل اون هارو بلدین که خب کارتون خیلی راحت میشه ولی اگه هم تو این بخش خوب نیستین همون ارایه هایی که توی قلمرو کتابت بهتون معرفی شده رو یاد بگیرین و و مثال ها و تمرین هاش رو کار کنین و یا از روی درسنامه یا فیلم قسمت هایی که مشکل دارین رو کار کنین.

۱نمره هم مربوط میشه به تاریخ ادبیات!
که جوری نیست که بخوایم اطلاعاتی راجب نویسنده و شاعرها بلد باشیم، درواقع همون اسم نویسنده هر درس و یا شاعر هر شعر که آخرش نوشته شده رو بلد باشیم کفایت میکنه. و یا اگه بخوایم سختش کنیم اسم نویسنده ای که برای روانخوانی ها هست! و یا حتی برای شعرهای تک بیت توی قلمروها آورده شده رو هم بلد باشید به نفع شماست چون میتونن ازشون سوال بدن.

برای تضمین 1 نمره تاریخ ادبیات دوازدهم روی لینک زیر کلیک کنید و فایل رو حتما بخونین!

تاریخ ادبیات دوازدهم

و ۱ نمره هم حفظ شعر هست.
که ۴تا شعر توی کتابتون هست که خیلی هاتون قید این بخش رو میزنین درصورتی که این ۱ نمره رو خیلی راحت میتونین کسب کنین. پس براش وقت بذارین و چندین بار شعرها رو بخونین و اگه حفظتون نمیشه سعی کنین بنویسین چون با نوشتن میتونین توی این بخش به تسلط برسین و خلاصه که این ۱ نمره رو از دست ندین!

۸نمره هم مربوط به قلمرو فکری هست!
که ۳نمرش میشه درک مطلب.
اینکه شما با مفاهیم رایج ادبیات آشنایی داشته باشین پس لازمه که درس هارو تک به تک کار کنین و مفاهیم کلی درس هارو یاد بگیرین. چون به راحتی میتونن سوال بدن. و بچه ها خودآزمایی های کتابتون رو هم بخونین که شبیهشون سوال میاد. و توی بخش مفاهیم اینکه بخواین تک تک کلمات رو معنا کنین بدرد نمیخوره و نمره نمیگیرین بلکه باید مفهومش رو حتما دریافت کنین و بنویسین حتی اگه معنای بعضی کلمات رو بلد نباشین.

و ۲ونیم نمره معنی ومفهوم نثرهای کتاب!
و ۲ونیم نمره هم معنی و مفهوم نظم های کتاب هست.
که خب باید تک تک معنی ابیات و یا متن هایی ک بهتون میدن رو دقیق بنویسین.

در نتیجه برای توصیه آخر…

پس بچه ها همونطور که گفتم ادبیات رو بهتره درس به درس پیش ببرین و بعد از خوندن هر درس حتما نمونه سوال همون درس رو کار کنین که دستتون راه بیفته. و درآخر هم میتونین نمونه سوالات کلی سالهای قبل رو کار کنین.

و اما یه توصیه کنم به بچهایی که به فکر ترمیم هستن! درسته که شما هردرس رو میتونین فقط یکبار ترمیم بزنین ولی چرا نیاین تمام توانتون رو روی این امتحان بذارین؟ باتوجه به پروسه ای هم که کنکور و امتحان نهایی در پیش گرفته همه چیز داره به سمت مفهومی تر شدن پیش میره و توی امتحانات هم داریم میبینم که کمی سوالات ریزتر و سخت تر و مفهومی تر شدن. پس باید مطالعه دقیق تری داشته باشین تا بتونین به یه تسلط خیلی خوب روی متن کتاب برسین. پس اینکه امسال بتونین یه نمره خوب بگیری قطعا به نفع شما هست. و بچه ها امیدوارم که این امتحانتون رو خیلی خوب بدین و بتونین ازش یه نمره خیلی خوب و درنهایت یه تراز عالی کسب کنین.

اگه دوست دارید با حل یک سری نمونه سوال برای آزمون فردا آماده باشید حتما فایل زیر رو یه نگاهی بندازید! برای همتون آرزوی موفقیت دارم.

نمونه سوال ادبیات دوازدهم

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *