بهترین راهنمای برنامهریزی کنکور تجربی
وقتی که صحبت از برنامهریزی کنکور تجربی میشود بسیاری از دانشآموزان و داوطلبان درمورد نحوه برنامهریزی و انتخاب بهترین زمان برنامهریزی کنکور دچار تردید میشوند. اهمیت برنامهریزی کنکور برای داوطلبان آزمون سراسری گروه تجربی هم به دلیل تعداد زیاد متقاضیان رشتههای پرطرفدار مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و… بیش از سایر گروههاست.
استفاده از دانش و تجربه مشاور کنکور معتبری که خود مسیر آزمون سراسری را با موفقیت طی کرده باشد، یکی از راههایی است که میتوان از آن برای برنامهریزی کنکور تجربی و برنامهریزی درسی برای سالهای دهم، یازدهم و دوازدهم کمک گرفت.
برنامهریزی کنکور چیست؟
هدف برنامهریزی کنکور تجربی این است که شما بتوانید بیشترین کارایی ممکن را باتوجهبه منابع، ساعتها و روزهای موجود، سبک یادگیری اختصاصی خود و… داشته باشید. نحوه برنامهریزی برای مطالعه دروس و منابع آزمون سراسری نیازمند شناخت واقعبینانه از اهداف، بودجهبندی کنکور، منابع تستی و آزمونهای آزمایشی شماست.
اگر شما مهارتهای کافی برای برنامهریزی درسی برای کنکور و توانایی کافی برای پایبندی به برنامهریزی انجام شده را ندارید، نگران نباشید! شما بهسادگی میتوانید از مشاورهای کنکور برای انجام برنامهریزی کنکور تجربی استفاده کنید تا هم مناسبترین برنامه را بر اساس منابع پیشنهادی برای شما تهیه کند و هم شما را در اجرای برنامهریزی تا روز آزمون سراسری همراهی کند. برنامهریزی برای کنکور تجربی فواید بسیاری به دنبال دارد.
فواید برنامهریزی برای کنکور
از میزان استرس شما به دلیل مشخصشدن برنامهریزی درسی میکاهد.
برای هر روز میدانید که باید چه منابعی را مطالعه کنید و دیگر احساس سردرگمی نخواهید داشت.
در صورت وقوع اتفاقات پیشبینینشده میتوانید در فرصتهای جبرانی در نظر گرفته شده برنامه را به روال خود بازگردانید و دچار اضطراب و فشار نشوید.
با استفاده از برنامهریزی برای کنکور میتوانید دروس را بهخوبی خلاصهنویسی، تستزنی، مرور و جمعبندی کنید.
برنامهریزی کنکور به شما امکان این را میدهد تا مسیر حرکت خود را بهتر بشناسید و برای رفع کاستیها و نقاط ضعفتان اقدام کنید.
با داشتن یک برنامهریزی درست و اصولی میتوانید در آزمونهای آزمایشی عملکرد واقعبینانهتری داشته باشید و برای افزایش عملکرد هر درس و مبحثی قدم بردارید.
شما با یک برنامهریزی خوب و پایبندی به آن در زمان مطالعه برای کنکور میتوانید عملکردی بهمراتب بهتر از حالتی که بدون برنامهریزی در کنکور شرکت میکنید، از خود نشان دهید و اهداف تعیین شده را به حقیقت تبدیل کنید.
نحوه برنامهریزی کنکور
یکی از وظایفی که یک مشاور کنکور حرفهای میتواند داشته باشد، تدوین یک برنامهریزی کنکور واقعبینانه و مناسب برای هر فرد بهصورت اختصاصی است. شما هم میتوانید با استفاده از سهگام اصلی برای انجام برنامهریزی کنکور تجربی خود اقدام کنید!
این سهگام اصلی برای برنامهریزی کنکور شامل تعیین هدف زمانی، ارزیابی حجم وظایف و زمانبندی وظایف تعیین شده هستند که به طور مختصر در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
گام اول: تعیین هدف زمانی
هدف برنامهریزی کنکور این است که شما بتوانید در بازه زمانی تعیین شده به اهدافی که مشخص کردهاید، دست پیدا کنید. ازاینرو لازم است که گام اول برنامهریزی کنکور که تعیین هدف زمانی است، توسط خودتان یا مشاور کنکور تجربی که شما را راهنمایی میکند، محقق گردد.
این هدفگذاری زمانی میتواند کوتاهمدت، میانمدت یا بلندمدت باشد. برای مثال شما با تعیین هدف زمانی کوتاهمدت برای یک یا دوهفته آینده خود میتوانید برنامهریزی کنید. برنامهریزی برای هدفهای زمانی ماهانه، سهماهه، پنجماهه و… هم امکانپذیر است.
شاید شما ترجیح دهید که برای برنامهریزیهای طولانیمدت از مشاور کنکور تجربی حاذق استفاده کنید که توصیه ما هم همین است؛ چراکه کسی میتواند برای شما برنامهای طولانیمدت و چندماهه طراحی کند که خود این مسیر را بهخوبی در گذشته پیموده باشد. یک رتبه برتر آشنا به اصول مشاوره که از تغییرات کتاب درسی و منابع عالی کنکور آگاه است، مشاور مناسبی برای شما خواهد بود.
گام دوم: ارزیابی حجم وظایف
بعد از اینکه توانستید مدتزمان باقیمانده به کنکور را به بازههای زمانی مشخصی تقسیمبندی کنید، وقت آن فرا میرسد که برای برنامهریزی کنکور تجربی، حجم وظایف و منابعی که برای آزمون سراسری در نظر گرفتهاید را ارزیابی کنید.
شما با این کار میتوانید دید درستی از تمام آنچه که باید برای کنکور تجربی 1401 انجام دهید، پیدا کنید. درصورتیکه با گروه مشاوره کنکور گاماس 20 در این مورد مشورت کنید میتوانید در انتخاب منابع درست هم بهتر عمل کنید.
گام سوم: زمانبندی وظایف
حالا که زمان و حجم وظایف را برای برنامهریزی کنکور تجربی در اختیار دارید، باید بتوانید بهصورت معقول، قابل انعطاف و متناسب با شیوه یادگیری اختصاصی خودتان وظایف را زمانبندی کنید. شاید دشوارترین مرحله در زمان برنامهریزی کنکور، همین زمانبندی وظایف باشد؛ چرا که باید به نکات مهمی در گام سوم برنامهریزی کنکور توجه داشته باشید که میتوان به مواردی از آن اشاره کرد:
در هنگام زمانبندی وظایف باید بتوانید برنامهای مطابق با توانایی مطالعاتی خود طراحی کنید تا بعد از گذشت مدتی با عقب ماندن از برنامه دشوار و غیرمنطقی ریخته شده، بیانگیزه و خسته نشوید.
در هنگام برنامهریزی درسی باید به ایجاد تنوع در مطالعه در طول روز و هفته هم توجه کنید و چند درس دشوار و تخصصی را پشتسرهم و در زمان خستگی قرار ندهید.
اهمیت برنامهریزی کنکور در ایجاد نظم و پیگیری است؛ بنابراین برنامه خود را به صورتی طراحی کنید که با شاخصهای کمی مانند تعداد ساعت، تعداد صفحه، تعداد تست و… قابلسنجش باشد. این ویژگی به بررسی و نتیجهگیری شما از روند مطالعاتی برای کنکور تجربی کمک خواهد کرد.
زمانبندی وظایف را در برنامهریزی کنکور تجربی بهصورت مکتوب در آورید. برای این که حس مثبت و جذابتری به این کار بدهید میتوانید از انواع دفترها و پلنرهای برنامهریزی هم استفاده کنید.
برنامهای منعطف و دارای زمانهای جبرانی را طراحی کنید. اتفاقات ناگهانی مانند مهمانیهای ناخواسته، بیماری، اتفاقات زیبا و تلخ بدون پیشبینی برای همه ما رخ میدهند. با درنظرگرفتن امکان جبران در برنامه منعطف خود میتوانید با این مسائل بهراحتی برخورد کرده و از استرس و عقب ماندن از آن دور بمانید.
انواع روشهای برنامهریزی کنکور
در بررسی سهگام مهم برنامهریزی کنکور به این نتیجه رسیدیم که این کار نیازمند توجه به نکاتی است که باعث میشود تا یک برنامهریزی مناسب یا نامناسب تلقی شود. ازاینرو میتوان به اهمیت نقش مشاوره کنکور در برنامهریزی درسی و تعیین بهترین زمانبندی وظایف اعتراف کرد.
برای انجام این برنامهریزی میتوان روشهای متنوعی را در نظر گرفت. تنوع زیاد روشهای برنامهریزی الزاماً به معنی مناسب بودن همه آنها نیست. بلکه بسیاری از روشهای برنامهریزی میتوانند برای شما ناکارآمد و نامناسب باشند.
بدترین نوع برنامهریزی به این صورت است که هر درس و فصلی را تنها در زمانی مطالعه کنیم که حوصله و اشتیاق لازم را پیدا کردهایم. در این صورت بعد از گذشت چند روز با انبوهی از دروس تلنبار شده مواجه خواهیم شد و با شکست زودهنگام مواجه میشویم.
برنامهریزی حجمی هم یکی از روشهای نادرست برنامهریزی است. شما در برنامهریزی حجمی فقط گام دوم یعنی بررسی حجم وظایف و دروس را انجام میدهید ولی برای مطالعه و انجام آنها زمان خاصی را در نظر نمیگیرید. این روش هم محکوم به شکست است.
برنامهریزی درسی که در آن وظایف را زمانبندی کرده باشید یکی از بهترین و ثابتشدهترین روشهای برنامهریزی است. شما در این روش میدانید که در چه زمانی، کدام یک از وظایف تعیین شده را انجام دهید. اگر با استفاده از خدمات مشاوره کنکور بتوانید این برنامهریزی را شخصیسازیشده و منعطف طراحی کنید و بهخوبی هم به آن پایبند باشید، بیش از گذشته به موفقیت نزدیک خواهید شد.
نمونه برنامهریزی کنکور تجربی
شما با مراجعه به مشاور کنکور حرفهای و رتبه برتر، میتوانید نمونه برنامهریزیهایی که برای کنکور تجربی برای سایر داوطلبان انجام دادهاند را ببینید. درصورتیکه تصمیم گرفتید از راهنماییهای ایشان استفاده کنید، در نهایت شما هم صاحب یک برنامهریزی اختصاصی و ویژه خودتان خواهید شد.
برای آشنایی بیشتر شما در ادامه یک نمونه برنامهریزی کنکور تجربی 1401 را آوردهایم که میتوانید بهطورکلی با اجزای آن آشنا شوید.
برنامه 3 ماهه کنکور تجربی
یکی از روشهای برنامهریزی کنکور این است که شما برنامههای خود را در بازههای زمانی مشخصی انجام دهید. مثلاً برای یکفصل که شامل سه ماه است برنامهریزی انجام دهید. در زیر یک نمونه از برنامهریزی سهماهه کنکور تجربی را مشاهده میکنید:
برنامه 5 ماهه کنکور تجربی
برنامه 5 ماهه کنکور هم یکی از روشهای برنامهریزی پرطرفدار است که با استفاده از آن میتوانید اهدافی مانند خواندن دروس یکپایه یا بازخوانی دروس پایه را هدف قرار دهید. انجام بهتر این برنامهریزی نیازمند استفاده از تجربه و دانش مشاور کنکور تجربی خواهد بود.
جدول برنامهریزی کنکور
یکی از بخشهای مهم برنامهریزی، مکتوب کردن آن است و سادهترین راهی که میتوانید در پیش بگیرید این است که از یک جدول برنامهریزی مناسب استفاده کنید.
سخن نهایی
در پایان بررسی نکاتی که درمورد برنامهریزی کنکور تجربی وجود داشت لازم است که ذکر کنیم شما میتوانید از گروه مشاوره کنکور گاماس 20 برای انجام برنامهریزی درسی و کنکور بهره ببرید.
سؤالات متداول
در اینجا به بررسی پرتکرارترین سؤالات در این زمینه میپردازیم.
- چگونه برای مطالعه درسهای خود برنامهریزی کنیم؟
شما میتوانید با انجام 3 گام تعیین هدف زمانی، ارزیابی حجم وظایف و زمانبندی وظایف، برنامهریزی درسی را انجام دهید.
- برای کنکور، روزانه چند ساعت درس بخوانیم؟
برای هر فردی ساعت مطالعه میتواند بسته به هدف و برنامهریزی انجام شده متفاوت باشد. اما بین 8 تا 14 ساعت مطالعه در بین داوطلبان کنکوری متداول است.