تست زنی, ریاضی, شیوه مطالعه دروس

مطالعه ی ریاضی کنکور

مطالعه ی ریاضی کنکور و  نکات مشاوره کنکوری درباره نحوه مطالعه آن

مشاور کنکور خانم آقا بابایی دانشجو دندانپزشکی شهید بهشتی

مشاوره کنکور گروه گاماس۲۰

مطالعه ی ریاضی کنکور

مطالعه ی ریاضی کنکور

ریاضی کنکور را باید بر مبنای سه اصل یادگیری، تمرین و مرور قرار دهیم که در ادامه به هر یک از این موارد می پردازیم:

۱. یادگیری

اولین مرحله از مطالعه، یادگیری است که می توان گفت مهمترین اصل آن است؛ زیرا تا ریاضی را درست و مفهومی یاد نگیریم، نمی توانیم به سؤالات این درس بخوبی پاسخ دهیم، ابزارهای یادگیری این درس عبارتند از:
کلاس، جزوه و کتاب درسی شما باید در کلاس به دقت ترس را از دبیر بیاموزید و سپس در همان روزی مبحث تدریس شده را از جزوه مطالعه کرده و مثال ها را مجددا حل کنید هیچ گاه فرمول ها را حفظ نکنید؛ زیرا بزودی آنها را فراموش می کنید. تازه اگر هم فراموش نکنید، نمی توانید در حل تستها از آنها استفاده کنید؛ چون فقط انها را حفظ کرده اید و نمی دانید که در کجا کاربرد دارند.

بعد از خواندن جزوه، نوبت به مطالعه کتاب درسی می رسد که تمام مثالها و تمرین های حل شده و حل نشده آن را حل کنید حتما توجه داشته باشید که تعدادی از تست های آزمون سراسری، عینا از مثالها، تمرین ها و نکات متن درس مطرح می شود. برای حل سوالات ریاضی، تنها یاد گرفتن نکات، قضیه ها و فرمولها کافی نیست؛ بلکه باید علاوه بر یادگیری و فهمیدن، آنها را نیز به خاطر بسپارید. در ادامه مرحله یادگیری، لازم است که تعدادی از تستها را به طور آموزشی از مبحثی که مطالعه کردید، حل کنید. در حل تست به طور آموزشی، زمان تست زدن مهم نیست؛ بلکه یادگیری تمام نکات تست و به کارگیری مطالب مطالعه شده در حل تست، مهم است. تعداد تست های آموزشی باید به اندازه ای باشد که تمام مطالب درسی در آن مبحث را پوشش دهد. پس از حل تست های آموزشی، نوبت خلاصه نویسی است. سعی کنید که در خلاصه نویسی، تمام مطالب و نکات مهم را یادداشت کنید. با پایان خلاصه نویسی، مبحث مطالعه شده مرحله اول مطالعه که یادگیری است به پایان می رسد

۲- تمرین

باید برای تثبیت مطالب و نکات درسی و تسلط بر آنها و نیز بالا رفتن سرعت تست زنی، تست تمرین کنید تست هایی را که حل نکرده یا غلط حل کرده اید، حتما علامت گذاری کنید، زیرا در این تستها ضعف دارید و باید آنها را برطرف کنید چون حجم مطالب درسی و تنوع آنها زیاد است، نباید تعداد تست های تمرینی به قدری زیاد باشد که از مباحث دیگر عقب بیفتید باید تست را دقیقا و متناسب با حجم مبحث و موضوع مطالعه شده انتخاب کنید. اگر مبحثی را به طور کامل نخوانده اید، به حل تست های تمرینی بپردازید. تعداد تست های تمرینی باید به مقداری باشد که تمام نکات ریز و درشت مبحث مورد نظر را پوشش دهد. در انتخاب تست های تمرینی، اولویت با تست های کنکورهای سال های گذشته است؛ چون هم استاندارد هستند و هم تمام مطالب درسی را پوشش می دهند. در هنگام تمرین، کنار هر کدام از سؤالات که نتوانسته بودید هیچ راه حلی را برای آنها ارایه دهید؛ علامت منفی و کنار سؤالاتی که به صورت کامل حل کرده، ولی به پاسخ غلط رسیده اید، علامت ضربدر و کنار سؤالاتی که نصف راه حل را رفته، ولی بالاخره به هیچ کدام از گزینه ها نرسیده اید، علامت مثبت بگذارید و کنار سوالاتی که با راه حل درست به پاسخ درست رسیده اید، هیچ علامتی نگذارید. این کار به درد دوره کردن مفید و سریع، یعنی در دور دوم که شما خواستید این تستها را دوباره حل کنید، می خورد، زیرا شما بدون صرف وقت اضافی به حل تست های علامت دار می پردازید و دوباره همان کار را تکرار می کنید. با این شیوه خواندن و تست زدن، نه نیازی به حفظ کردن فرمول ها و نکات تست ها خواهید داشت و نه احساس خواهید کرد که آن تست ها و نکاتشان را پس از مدتی فراموش کرده اید.

۳- مرور

چون حجم مطالب در درس ریاضی زیاد است، ممکن است بعضی از مطالبی را که قبلا مطالعه کرده ایده فراموش کنید. در این صورت باید در فواصل معین، مطالب را مرور و دوره کنید. در این مرحله از مطالعه می توانید هم از جزوه و هم از خلاصه نویسی ها استفاده کنید. پس از خواندن آنها و یادآوری نکات، بهتر است که به سراغ تست های علامت گذاری شده بروید و آنهایی را که قبلا اشکال داشتید، مجددا حل کنید، و اگر زمان داشتید، تعدادی تست جدید از آن مبحث را نیز حل کنید. هر اندازه که بتوانید تعداد دفعات مرور را بیشتر کنید، آماده تر میشوید و میتونید در صد بهتری را در این درس کسب کنید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *