مصاحبه

مصاحبه با لیلا ضرغابی | رسیدن به رشته موردعلاقه بعد از 7 سال!

مصاحبه با لیلا ضرغابی
سلام به همه گاماسی‌های عزیز امیدوارم حال همگیتون عالی باشه خب امروز اومدیم با یه مصاحبه خفن دیگه با کسی که پس از ۷ سال انتظار برای رسیدن به رشته مورد علاقش تلاش کرد صبر کرد و آخر این مسیر رو همونجوری که دلش می‌خواست به پایان رسوند. مصاحبه با لیلا ضرغابی عزیز!

+ لیلا جان لطف کن یه معرفی از خودت داشته باش.

_ لیلا ضرغامی هستم دانشجوی داروسازی تبریز

+ در رابطه با سال هایی که کنکور دادی، از همون ابتدا برامون بگو که از چه سالی شروع کردی که آخرش با ۴۰۳ به پایان رسید که البته خوشبختانه خوبم به پایان رسید.

_ سال ۹۷ اولین کنکورم بود. بعد سال ۹۷ رتبه دلخواهم رو نیاوردم. سال ۹۸ دوباره کنکور دادم و اتاق عمل آزاد قبول شدم. چون سال ۹۸ محرومیت داشت من سراسری رو انتخاب نکردم چون به رشته اتاق عمل علاقه نداشتم. سال ۹۹ و سال ۴۰۰ از کنکور فاصله گرفتم. بعد سال ۴۰۱ دوباره با نظام جدید کنکور دادم چون من قبلا نظام قدیم بودم و سال ۴۰۱ پرستاری قبول شدم. بعد دو ترم پرستاری خوندم و ترم سوم مرخصی گرفتم و برای کنکور ۴۰۳ تلاش کردم و کنکور ۴.۳ داروسازی قبول شدم.

+ دو سال ۹۹ و ۴۰۰ رو کنکور ندادی. توضیح میدی که چرا کنکور ندادی و دو سال از کنکور فاصله گرفتی.

_ بله سال ۹۹ و ۴۰۰ یه مشکل خانوادگی داشتم و سال ۹۹ پدرم و سال ۴۰۰ مادرم دچار بیماری شدند چون من منتظر بودم که روند بهبودیشون اوکی بشه و بعدش کنکور رو شروع کنم برای همین سال ۹۹ و سال ۴۰۰ از کنکور فاصله گرفتم.

+ لیلا چالشی بوده که توی این مسیر داشته باشی؟! توی حالا سال آخری که داروسازی قبول شدی و اینکه کلا چی شد که تصمیم گرفتی مرخصی بگیری و همون پرستاری رو ادامه ندادی؟

_ بله من چون به رشته پرستاری علاقه نداشتم رفتم ببینم که این رشته ای که واقعا علاقه ندارم رو میتونم بخونم یا نه؟! دیدم که نه اصلا نمیتونم بخونم و بعد دو ترم یعنی ترم سوم مرخصی گرفتم و شروع کردم به درس خوندن. ولی یه چالشی که این وسط واقعا یه محرکی بود واسه درس خوندن و مرخصی گرفتنم، این بود که چون توی شهری که قبول شدم دانشکده پزشکی و داروسازی که من علاقم به این دو رشته بود از اول روبروی دانشکده پرستاری ما بود و واقعا من خیلی حالم بد میشد دانشکده ها رو که میدیدم و بچه ها رو میدیدم که از اونجا خارج میشدند و میرفتن دانشکده ای که من واقعا بهش نرسیده بودم و این یه محرکی بود که من درس خوندن رو شروع کنم و به این رشته برسم. و در واقع چیزی که میتونسته ناامیدم کنه رو به یه انگیزه واسه ادامه مسیرم تبدیل کردم.

+ در رابطه با ساعت مطالعت توضیح میدی. از چه ساعت مطالعه ای شروع کردی و به چند ساعت رسوندی؟

_ از ۸ساعت شروع کردم و بعد رفته رفته زیادش کردم و به ۱۰ساعت رسوندمش، بعد ۱۲ ساعت، بعد سر آخر یعنی دو ماه مونده به کنکور ۱۴ ساعت میخوندم.

+ این در حالی بود که تو قبلش ساعت مطالعه یکی از چالش های اصلیت محسوب میشد و خیلی نمیتونستی ساعت مطالعه بالایی داشته باشی درسته؟ و توضیح میدی که چطور تونستی این افزایش ساعت مطالعه رو برای خودت رقم بزنی؟

_ بله درسته. واقعا اگه آدم به رشته ای که دوست داره و علاقه داره فکر کنه، اون ساعت مطالعه رفته رفته خودش زیاد میشه. یعنی من چون به رشته ای که الان قبول شدم یعنی رشته داروسازی، واقعا علاقه داشتم و به روزهای خوبش فکر میکردم واقعا این یه انگیزه ای بود برام و این انگیزه باعث شد که من این ساعت مطالعه رو رفته رفته زیادترش کنم پس بچها حتما باید هدف داشته باشن و مطمئن باشن آخر مسیر رو همونجوری که دوست دارن قراره به پایان برسونن و همین انگیزه ای برای افزایش ساعت مطالعشون میشه.

+ در رابطه با آزمون آزمایشی توضیح میدی که آزمون شرکت می‌کردی یا نه.

_ آزمون های آزمایشی رو من نمیرفتم یعنی حضوری آزمون ها رو شرکت نکرده بودم ولی خودم توی خونه اون شرایط حضوری رو برای خودم مهیا میکردم. توی اتاق که یه تک صندلی هم از بیرون خریده بودم، بعد با تک صندلی و اون شرایطی که توی آزمون های حضوری هست مثل مقنعه پوشیدن و مانتو پوشیدن و کفش پوشیدن و… حتی من توی خونه که آزمون های آزمایشی قلمچی و ماز رو میدادم برای اینکه وقتم وسط آزمون ها تلف نشه، واسه خودم یه شیرینی و یه آب میاوردم که وسط ازمون پا نشم برم واسه آب و شیرینی که وقتم هدر نره‌.
+ در واقع کل شرایط آزمون دادن رو واسه خودت مهیا کردیی و اون سر جلسه کنکور بودنه رو قبل از جلسه کنکور چندین بار واسه خودت تجربه کردی. این توصیه به بچه هایی که همش دنبال بهانه هستن و به سادگی از کنار جزئیات می‌گذرند. همین که سر جلسه آزمون سه ساعت پشت سر هم دیگه آزمون بدید ولی آب نخورید یا اینکه یه شیرینی شکلاتی چیزی نخورید، خودِ همین جزئیات، میتونه به راحتی چندین درصد، درصدتون رو پایین تر بیاره و از اون رتبه و دانشگاه مورد علاقتون فاصله بگیرید. پس جزئیات رو رعایت کنید که به همچین مشکلاتی بر نخورید.

+ به عنوان آخرین سوال اگه توصیه ای به دانش آموزها داری درخدمتت هستیم.

_ واقعا توصیم به دانش آموزهای عزیزم این هستش که واقعا درگیر حاشیه نباشند. زیاد بهانه نیارند. واقعا اگر به هدفشون علاقه دارند و هدفشون رو دوست دارند باید جانانه تلاش کنند. واقعا اگر یه آدمی هدف داشته باشه و قشنگ درسش رو بخونه قطعا میرسه. حتی من چون خودم هفت سال پشت کنکور موندم میگم که مطمئن باشید که ارزشش رو داره. اگه ده سال هم پشت کنکور بمونن باز هم ارزشش رو داره. و مورد بعدی همونطور که گفتم اینه که درگیر حاشیه نباشند و درگیر اینکه مثلا تاثیر نهایی به چه صورت میشه چون نهایی ها و تاثیرشون خودش الان یه معضل شده برای بچه ها، که مثلا تاثیر نهایی یازدهم ۲۰ درصد هستش مثبت شده منفی شده به چه صورت شده، اصلا درگیر این تاثیر نباشن. واقعا شرایط واسه همه یکسان هستش و هر شرایطی رو در نظر بگیریم واسه همه یکسانه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *