سلام به همه گاماسی های عزیز امیدوارم حال دل همتون عالی باشه! امروز اومدیم با یه مصاحبه خفن دیگه که قراره درمورد اهمیت حمایت خانوادهها در سال کنکور، کمکهاشون به بچها و دلگرمی و همراهیشون توی این سال سرنوشت ساز و همچنین در مورد معایب دوست و رفیق بد باهاتون صحبت کنیم. مصاحبه با عباس رحمانیان رتبه 1400 سهمیه 5%.
+ اول از همه یه معرفی میفرمایید لطفا؟
_ عباس رحمانیان هستم دانشجوی ترم یک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس و رتبه ۱۴۰۰ سهمیه ۵٪ کنکور سراسری.
+ مشکلی که باعث شد یک سال بیشتر برای کنکور بمونید و زمانتون رو صرف کنکور کنید، داشتن رفیق بد توی سال کنکورتون بود. رفیقی که شاید نباید انتخاب میشد و به شما ضربه زد. میشه راجع به انتخاب رفیق و همراه و رقیب و اهمیتش توی سال کنکور برامون بگی؟
_ خب در مورد رفیق بخوام بگم یه بازه زمانی بود، سال دوم و سوم بود که یه تعدادی از رفقا رفته بودن و یه تعداد مونده بودن پشت کنکور. مطالعه من هم جوری بود که توی خونه نبود، توی پانسیون مطالعاتی داخل مدرسه بود. بهرحال یکی از دغدغههایی که داشتیم این بود که یه دوستی پیدا کنیم یه رفیق و همراهی که بتونیم هم منابع مطالعاتی رو باهم چک کنیم، هم برای آزمونها آماده بشیم، بطورکلی مشوق همدیگه باشیم و… ولی یک انتخاب اشتباه از طرف من و بقولی عدم وجود یکسری تواناییها مثل توانایی نه گفتن در اون سال، باعث شد که من یک انتخاب اشتباه انجام بدم و این بزرگترین ضربه ای بود که بین من و خانوادم فاصله ایجاد کرد چون خانواده من خیلی با اون رفیقی که انتخاب کرده بودم اوکی نبودن و چون خیلی با خانوادم درارتباط بودم مثلا مادرم کل فرایند درس خوندن من رو پیگیری میکرد ولی خب به هرنحوی بود یکسری فاصله هایی بین من و خانوادم افتاد و این خودش خیلی روحیه من رو سر کنکور پایین آورد و خیلی ضربه زد. شاید مهمترین ضربه ای که خوردم این بود که از خانوادم دور شدم و همین موضوع واقعا روی میزان درس خوندن من و کیفیتش تاثیر گذاشت و متاسفانه یکی از دلایل مهمی که نشد اون سال به موفقیت برسم همین بود که یک فاصله ای بخاطر انتخاب اشتباه من بین من و خانوادم بوجود اومد.
+ بله چیزی که خیلی راجع بهش حرف زدم اینه که اگر قراره رقابتی داشته باشی، بدونی که بهترین رقیب خودت، خودت هستی. اینکه تلاش کنی هر روز یک قدم از روز قبل خودت بهتر باشی، شده ۱٪ ، شده ۵تا دونه تست، شده یک ربع از روز قبل خودت جلوتر باشی. چون بهترین و سالمترین نوع رقابت، رقابت با خودته. اینکه تلاش کنی یه قدم، یه ربع، ۵تا تست، از روز قبلن جلوتر باشی، بهترین و با کیفیتترین نوع رقابت هست. حالا اگر هم برای خودت یه پارتنر درسی انتخاب میکنی، یه پارتنری رو انتخاب کن که اول توی نحوه مطالعش صادق باشه و از نظر سطح علمی یه چیز نزدیک به هم باشید. یه فردی که خیلی پایینتر از خودته یا خیلی بالاتر از خودت هست رو انتخاب نکن چون خیلی بالاتر از خودت اعتماد به نفست رو پایین میاره و خیلی پایینتر از خودت هم اعتماد به نفس کاذب بهت میده، پس حواست به انتخاب رقیب و پارتنر درسیت خیلی باشه.
+ راجع به اهمیت توجه و پشتیبانی خانواده بعنوان یه دانش آموز کنکوری که خانوادت خیلی حامیت بودن و مادرت نقش خیلی مهمی توی کنکورت داشته، میخوام بهمون بگی.
_ خب بهرحال خانواده مهمترین عامل موفقیت هر کسی هست. مهمترین پشتیبان هستن و افرادی که شما بیشترین ارتباط رو باهاشون دارین بخصوص توی سال کنکورتون. من به قول یکی از بچهها که صحبت میکردیم و هردومون هم روی این موضوع موافق بودیم، بهرحال شما هر چقدر هم هرتایمی هم که با رفیقی یا هر کسی غیر از فضای خانواده، بیرون باشید برای گرفتن روحیه و انرژی، باز اون انرژی اصلی و سرمنشا اصلی که بهت کمک میکنه بتونی کارت رو محکم جلو ببری، باز از سمت خانواده هست. بخاطر همین میگم وقتی میخوای سعی کنی یه هدف مشخصی رو دنبال کنی و داخلش به موفقیت برسی، حتما باید یک رابطه خیلی خوب با خانوادت داشته باشی. که برای من هم به لطف خدا توی سال بعد ایجاد شد و به نتیجه هم رسید.
+ همونطور که گفتی چیزی که خیلی مهم هست اون ارتباط با خانواده هست. حالا چیزی که گفتی اینه که در نهایت همه جوره، ته ته تهش، اونی که کنارمون میمونه اون خانواده هست. یعنی هر چی هم شما زمان صرف کنی با دوستات، ته تهش اون خانواده هست که اون ارزش والا و نهایی رو برای ما داره.
+ یکی از ضربههایی که توی سال کنکورت خوردی، دیر شروع کردن برای نهاییها بوده. حالا امیدوارم که بچهها نهاییها رو جدی گرفته باشن و شروعش کرده باشن اما اگر شروعش نکردن چه کنن؟
_ خب اگر شروع نکردن، مهمترین کار شروع کردنه، از همین الان. هرتایمی که میتونن بذارن شروع کنن، بهرحال بخونن، هر چقدر که میتونن تایم بذارن ولی خب با این حال باید با مشاورشون صحبت کنن، ببینن مثلا شرایط تحصیلیشون به چه شکله. چون بهرحال دارن کم کم وارد فضای امتحانات نهایی هم میشن. خیلی فضای خوبیه برای نهایی خوندن. چون نهایی ها هم که امسال ۶۰٪ شده و سهم خیلی زیادی توی کنکور سراسری داره. من احتمال زیاد میدم که اغلب بچهها توی کشور، ایام امتحانات نهایی رو حتما خود نهایی کار میکنن یا حداقلش تایم زیادیش رو به امتحانات نهایی میدن، ولی خب میگم چون بعد از امتحانات نهایی یه تایم محدودی تا کنکور میمونه و همه میدونیم شرایط کنکور اردیبهشت واقعا ایده آل تره. با توجه به شرایط باید با مشاورشون صحبت کنن ببینن چه مقدار نهایی بذارن چه مقدار کنکوری بذارن، ولی اون چیزی که مهمه اینه که حتما حتما شروع کنن و حالا به هر نسبتی که لازمه بخونن و نهایی ها و عمومی هارو اصلا رهاش نکنن و از همین الان خیلی اهمیت بدن به شروع کردن نهایی ها.
+ بخش طلایی گفتگومون که شما خیلی بهش معتقدی و خیلی بهش اعتقاد داری و کاملا بهش رسیدی، صبوری و اهمیتش توی سال کنکور هست. اینکه راجبش صحبت کردی، هم بهش فکر کنی، هم با رفقات میشینی و تحلیلش میکنی، یه ذره راجع بهش بهمون میگی. از اهمیت صبر درواقع که کلید موفقیت سال کنکور هم قطعا همینه.
_ قطعا همینه. من با مادرم چند روز پیش صحبت میکردم و حالا در قالب یک خاطره این رو بهشون میگفتم، چون حالا ایشون خیلی پیگیر من بودن از همون سال دهم. میگفتم شما احتمال میدادید که مثلا کار من خیلی زیاد طول بکشه و بخواد به سال سوم کشیده بشه، حتی مادرم هم اون نوقع ها تاکید میکرد همون سال اول کار من تموم بشه ولی خب به لطف خدا اون صبره، اون صبر کردنه، حلقه مفقوده برای خیلی از دانشآموزیی که استعداد دارند، مستعدن، واقعا توانمندن ولی صبر نمیکنن این وجود داره. یعنی دانشآموزی هست تلاش میکنه، پر تلاشه، بهره هوشی بالایی داره، واقعا مستعده ولی خب بخاطر نداشتن اون صبر لازم، اون نتیجهای که واقعا درخور و شایسته و لایقش هست رو نمیگیره. صبر کردن، یک پوئن و یک پوینت خیلی مهم در تمام افراد موفق هست و این خیلی مهمه که ما بدونیم کلید هر موفقیتی، علاوه بر تلاش، علاوه بر همه اون چیزهای جزئی که برای رسیدن به هدف وجود داره، صبر کردن هستش.
+ کاملا درسته اینکه شما در کنار تلاش کردن که خب لازمه قطعی و حقیقی رسیدن به نتیجه هست، یک صبر خیلی زیادی پیشه بکنید. و من خودم طعم انتظار رو میدونم که واقعاً چقدر انتظار کشیدن سخته اما انتظار رو بچشین و مزه مزش کنین و صبوری کنید برای دیدن یک نتیجه خوب، یک تراز خوب، یک درصد خوب، رسیدن به یک نتیجه نهایی حالا کنکور خوب. و اینکه منتظر نباشید که حالا تا من رفتم سراغ تست، بتونم همه تست هارو بزنم، تا رفتم سراغ منبع دوم بتونم آزمونم رو عالی بزنم. نه، صبوری لازم هست. یعنی تمام رتبه برترهایی که من باهاشون صحبت میکنم، این رو میگن که این صبوریه، واقعاً لازمه و این انتظار رو هممون کشیدیم تا به نتیجه نهایی رسیدیم.