برای قبولی و موفقیت در رشته دانشگاهی مورد علاقه خود، باید درباره آن و راههای قبولی در آن رشته اطلاعات کافی داشته باشید. در این مصاحبه با دانشجوی دانشگاه برتر در رشته داروسازی سعی کرده ایم شما را به شناخت کافی در مورد آن رشته برسانیم.
بسیاری از دانشجویان برای تحصیل در ایران و خارج از کشور، رشته تحصیلی داروسازی را انتخاب میکنند. همچنین یکی از محبوب ترین آگهیهای استخدامی در بازار کار، آگهی استخدام داروساز است. تحصیل و فعالیت در رشته داروسازی دارای معایب و سختی های مخصوص به خود است.
یکی از مهم ترین مزایایی که برای تحصیل در رشته داروسازی در دانشگاه وجود دارد، درآمد رشته داروسازی است. خوب است بدانید که فارغ التحصیلان رشته داروسازی در خارج از کشور، میتوانند در فرصتهای شغلی با درآمد بالا مشغول به کار شوند.
یکی از سختی های تحصیل در رشته داروسازی در دانشگاه، وجود درسهای حفظی است. دروس تخصصی در رشته داروسازی معمولا با مباحث شیمی و زیست شناسی مرتبط هستند. همچنین لزوم یادگیری اصطلاحات علمی و تخصصی بسیار زیاد در این رشته تحصیلی، ممکن است بهعنوان یکی از معایب و سختی های رشته داروسازی مطرح شود.
برای قبولی در رشته داروسازی، باید با تعداد زیادی از داوطلبان علاقهمند به تحصیل در این رشته رقابت کنید. همچنین برای تحصیل در دانشگاههای معتبر، به کسب رتبه بالا نیاز خواهید داشت. این در حالی است که امکان تحصیل بدون کنکور، در رشته داروسازی وجود ندارد.
رشته داروسازی که یکی از سه رشته اصلی گروه تجربی می باشد برخلاف دو رشته اصلی دیگر یعنی پزشکی و دندان پزشکی در زیرگروه ۲ تجربی قرار دارد و درس زمین شناسی در این رشته ضریب ۱ دارد. رشته داروسازی جرو رشته های دکتری عمومی می باشد و مدت زمان تحصیل در این رشته حدود ۶ سال است و پذیرش در این رشته به صورت ناحیه ای انجام می شود.
اگر به تحصیل در رشته داروسازی علاقه دارید با مصاحبه پیش رو همراه ما باشید.
مصاحبه با دیبا کیهانی
قبولی داروسازی یزد، رتبه ۱۵۰۰ منطقه ۱
+از داستان شروعت برای کنکور برامون بگو.
_ من سال اول کنکورم به اون چیزی ک میخاستم نرسیدم برا همین یک سال دیگ نشستم پشت کنکور تا به اون چیزی که میخام برسم.
+با چه تایم مطالعه ای شروع کردی به خوندن؟
_من مهرماه با ساعت مطالعه ۸ ۹ ساعت شروع کردم و اون اواخر به ماکزیمم ۱۴ ساعت رسوندم.
+از اصلی ترین چالش ها و مشکلات سال کنکورت برامون بگو.
_من سال اولی ک کنکور دادم، بیشتر میخوندم و کمتر تست میزدم و خب نتیجشو هم دیدم، نتیجه خیلی خوبی نداشت.
سال دوم به این نتیجه رسیدم ک راهی ک سال اول رفتم قطعا مشکلاتی داشته و سال دوم روش های خوندنم، تعداد تستام، کیفیت مطالعم و فضای مجازی از معضلاتی بود که برطرفشون کردم.
+اگر به سال کنکور و پشت کنکورت برگردی چه چالش هایی هس ک اون موقع به نحوه دیگه ای باهاش برخورد میکردی؟
_اول اینکه به حرف دیگران خیلی توجهی نمیکردم.
بااینک از فضای مجازی زیاد استفاده نمیکردم ولی بااین حال سعی میکردم همینم بیشتر کنترل کنم چون گاهی اوقات پیش میومد ک از لحاظ روحی کلا بهم میریختم.
به مرور و تورق سریع نزدیک کنکورم بیشتر اهمیت میدادم مخصوصا برای دروس عمومی.
توی کلاسای نکته تست شرکت نمیکردم چون با برنامم تداخل پیدا کرده بود و حساب کتاب شده تر این کلاسارو ثبت نام میکردم.
+درس خوندن تو سال پشت کنکور یه خستگی و بی حوصلگی خاصی داره شمام قطعا باهاش روبرو شدی، چطوری باهاش برخورد میکردی؟
_برای خودم انگیزه های کوچیک درست میکردم
مثلا میگفتم اگ امروز برناممو اجاره کردم و این تعداد تست وساعت مطالعه رو داشتم میرم برای خودم فلان جایزه کوچیکو میخرم یا فلان فیلمو میبینم یا…. و سیستم پاداش و تنبیه واقعا نتیجه میده.
+اگر برگردی عقب از فضای مجازی حتی همون مقدار کم هم استفاده میکردی؟
_من اینستا رو روی گوشیم نداشتم اصن، دوهفته ای یکبار نصب میکردم و وقتی میرفتم توش کلا حالم بد میشد و خیلی اثر مخربی روی من داشت برای همین از یه جایی به بعد همون ۲هفته یکبار رو هم دیگ نمیرفتم و گفتم من یکسال اینستا نرم واقعا اتفاق خاصی نمیفته.
تلگرامم استفاده زیادی نداشتم.
بیشتر واتساپ بود اونم برا ارتباط با مشاورم و گزارش کار دادن و…
+از نظر شما کیفیت درس خودنت مهمتر بود یا کمیتش؟ چون بالاخره شما روزی ۱۴ ساعت مطالعم داشتی ک خب این کار راحتی نیست واقعا.
_قطعا کیفیت خیلی مهم تر از کمیته. اینکه توی اون ۱۴ ساعت تایم پرتی نداشته نباشی، حواست و تمرکزت جمع باشه و بازدهیت بالا باشه خیلی مهمه.
منم بعضی وقتا حس میکردم ۱۴ ساعتم کارایی اون ۹ساعت مطالعمو نداره. و خیلی مهمه باکیفیت، باتمرکز و حواس جمعی، با عشق و علاقه درس بخونی.
من اوایل از سال دهم با دید بدی درس میخوندم اینک مجبورم، چرا تموم نمیشه، بدون هیچ علاقه ای و…
ولی یه بار گفتم من ک درنهایت مجبورم اینارو بخونم پس بیام اینبار با اشتیاق و علاقه به مطالب نگا کنم و دیدم مطالب خیلی راحت تر تو ذهن من میشینه، خیلی بهتر میتونم بفهممشون و حس خیلی خوبی هم از مطالعم داشتم.
+اگ نصیحتی صحبتی داری برای بچه ها بفرمائید.
_اینکه مدرسه تاثیر چندانی توی موفقیت ما نداره، من خودم تیزهوشان بودم ولی واقعا اون کسی ک بهمون کمک میکنه خودمون هستیم.
توی سال کنکور خیلی مهمه فضای رقابتی ما فضای سالمی باشع، خیلیا هستن ک چشم دیدن موفقیت مارو ندارن و اگ ما تلاش نکنیم فقط اونارو به آرزوشون رسوندیم.
سال کنکور خیلی فرسایشی هس از لحاظ روحی روانی و حداقلش اینه جوری تلاش کنیم ک واقعا نتیجه خوبی بده
و ایشالا ک همه بچه ها به اون آینده و اهدافی ک در سر دارن برسن.
جمع بندی
خواستن توانستن نیست !خواستن خلق کردن ، آفریدن و ساختن است.
آفریدن شرایط و محیط مناسب ، افکار مناسب ،شیوەی درست مطالعە ، ابزار و کتاب ومنابع معتبر آموزشی برای رسیدن بە هدف موردنظر و قبولی در رشتەی مد نظر دانشگاهی بایستی برنامەی درسی و نقشەی راە درست مطالعە رو تنظیم کنیم
از منابع آموزشی و تستی تشریحی معتبر استفادە کنیم
از تجربەی افراد موفق کە در این مسیر حرکت کردن استفادە کنیم
شرایط ذهنی و افکاریمان را درست کنیم
از برنامەی های فضای مجازی دور بشیم
اجازەی ورود هر نوع دادە، مسایل با بار منفی بە مغز ندهیم تا تمرکز روی هدف اصلی کە درس هست کم رنگ نشود.
برنامەی خواب درست و منظم داشتە باشیم چون مغز دادەهای حافظەی کوتاە مدت را بین ساعت ۳ـ٤ بە بخش حافظەی بلند مدت انتقال میدهد
برنامەی تفریحی سالم همراە با ورزش را داشتە باشیم . طبق مطالعات علمی ورزش باعث تولید سلولهای خاکستری جدید در مغز میشود