مصاحبه

مصاحبه با آقای امیرحسین رضوی | قبولی پزشکی بعد از 3 بار تلاش

مصاحبه با آقای امیرحسین رضوی
سلام به همه گاماسی های عزیز امیدوارم حال دل همگیتون عالی باشه! امروز اومدیم با یه مصاحبه خفن دیگه با آقای امیرحسین رضوی از رتبه‌های برتر کنکور ۱۴۰۳ که بعد از سه بار تلاش بالاخره تونستن رتبه دلخواهشون و اون رشته دلخواهشون یعنی پزشکی رو به دست بیارن. بریم که داستان قبولی ایشون رو از خودشون بشنویم.

+ خب شما یک روتین جالب و خیلی جمع و جور داشتید حالا به نسبت بچه هایی که فکر میکن از ۵ صبح باید استارت بزنند مطالعه بکنند تا ۱۲ شب بکوب بخونن، شما هفت و نیم صبح شروع می‌کردین تا نه و رب نه و نیم شب هم مطالعتون رو تموم می‌کردید و جز دانش آموزهایی بودین که پانسیون میرفتید. اول راجع به این روتین مطالعتون که حالا خیلی جمع و جور بوده یه توضیح بدید و یه ذره هم راجع به پانسیون برای بچه ها توضیح بدین که چطور مکانی هست به چه سبکی هست؟ و اونجا درس خوندن بیشتر به درد کیا میخوره؟

_ پانسیون بیشتر یه فضای ساکتی هست که شما میتونید توش درس بخونید. خوبی پانسیون اینه که شما تایم بندی دارید. تایم بندی های جدا، اینکه مثلا از شش صبح شروع کنیم و تا آخر شب مداوم درس بخونیم واقعیتش فایده ای نداره و خیلی هم خسته کننده میشه. به این خاطر که شما نیازمند خواب کافی هستید، نیازمند استراحت هستید، و مغز شما تا یه حدی میتونه اون مطالبی که میخونید رو به خوبی پردازش کنه. برای همین بهتره که بچها تایم بندی مشخصی داشته باشن و دقیقا خوبی پانسیون این بود که تایم بندی داشت‌ و تایم ها یه ساعت و نیمه بود که اتلاف زمان شمارو خیلی کم میکرد و یه انتظاری هم که بهتره نداشته باشید اینه که شما فک میکنید باید صدردصد تمرکزتون روی درس باشه. درصورتی که نباید چنین انتظاری رو داشته باشید که مثلا تمام تمرکزتون روی درس باشه چون خب ممکنه یه نفر اونجا حرف بزنه، یا مثلا یه سری مسائلی پیش بیاد، یه حاشیه های پیش بیاد که شما نباید درگیر این حاشیه ها بشید و نباید که تمرکزتون رو به راحتی از دست بدید و سعی کنید توی پانسیون دوست و رفیق آنچنانی نداشته باشید. اینا یه سری توصیه بود. درمورد تایم بندی پانسیون مثلا من خودم به شخصه، ۸تا تایم ۱:۳۰ ساعته اونجا داشتم، که این یه تایم مطالعه بالا و ۱۲ ساعته محسوب میشه که اگه شما با تمرکز حالا نمیگم عالی، ولی با تمرکز خوب این ۸تا تایم ۱:۳۰ ساعته رو بخونید واقعاً چیزی نمی‌مونه که نخونده باشید. و خوبی پانسیون اینه که شما زمان خیلی زیادی رو نمی‌ذارید در حالی که ساعت مطالعتون بالا هست و قشنگ ۱۲ تا ۱۳ ساعت میتونید توی پانسیون درس بخونید در حالی که وقت برای استراحتتون هم داشته باشید. مثلا تایم ما ۹:۳۰ الی ۹:۴۵ دقیقه شب تموم میشد و میرفتیم خونه و ما از ۹:۴۵ شب تا ۱۱:۳۰ شب، بعضی وقتا درس میخوندیم، بعضی وقتا بیرون می‌رفتیم، استراحت میکردیم و این باعث میشد که برای روز بعد ما اون انرژی و انگیزه کافی رو داشته باشیم.
+حالا به طور کلی من خودم پانسیون رو به شخصه برای دانش آموزانی پیشنهاد می‌کنم که حالا خواهر کوچکتر برادر کوچکتر توی خونه دارن و نمی‌تونن اونقدری که باید توی خونه تمرکز داشته باشن و درس بخونن و علی‌الخصوص بچه‌های پشت کنکوری چون از اون جو رقابتی مدرسه دور هستن من پیشنهاد می‌کنم که وارد یه جوی بشن که یه ذره فضای رقابتی وجود داره و مثلا پانسیون میتونه اون فضای رقابتی اون فضای دوستانه رو بهشون منتقل کنه و اوضاع رو یه ذره براشون بهتر بکنه، اما نه هر پانسیونی، پیشنهاد من به بچه های خودم یک پانسیونی هست که از لحاظ حواشی، همونطور که شما گفتین دور باشه، ناظر داشته باشه، گوشی کنترل بشه، تایم ها کنترل بشه، مراقب ها زمان بگیرن حالا بعضی پانسیون ها هرهفته ازمون میگیرن‌. دیگه حالا هر پانسیونی به یه شکلی به یه روشی ولی باید حتما یک نظارتی روی بچه‌ها داشته باشن. یعنی صرفاً فقط مثل کتابخونه نباشه که بچه ها برن اونجا و هر کسی بشینه درسش رو بخونه و هیچ ربطی هم، هیچی به هیچکس نداشته باشه. خلاصه که یه فضای نظارتی واقعا وجود داشته باشه.

+ یه نکته دیگه که میخواستم راجع بهش با شما صحبت کنم اینه که شما تراز خیلی خیلی خوبی توی کنکور بدست آوردید، اما متاسفانه تراز نهاییتون خیلی خیلی کار رو خراب کرد براتون و تقریبا بین ۱۰هزار و ۸هزار یه اختلاف خیلی زیادی هست از کنکور و نهایی ها. حالا پیشنهاد شما به بچه ها برای خوندن امتحانات نهایی چی هست؟ خودتون چه اشتباهی رو کردید که میخواید بچه ها این کار را نکنند؟ یه توضیح راجع بهش بهمون میدید.

_ یه مورد اینکه شما بهتره که مطالعه نهایی ها رو زود شروع کنید دیگه نهایت نهایت از دی باید شروع کنید. منی که خیلی دیر شروع کرده بودم واسه کنکور از آبان شروع کرده بودم، دیگه از دی ماه که نهایتش همون دی بود دیگه، میگفتیم از دی اونور دیگه نباید باشه. و بچها بهتره که از دی یا اگه زودتر هم باشه که چقد عالی اصلا، شروع کنند. برای درس هایی که اشکال دارید یا درس هایی که خیلی سختن مثل ادبیات، بهتره که فیلم آموزشی یا کلاس استادی رو ثبت نام کنید چون واقعیتش آزمون های نهایی رفته رفته واقعاً سخت میشن، و با مطالعه کتاب درسی واقعیتش نمیتونید اون نمره بالایی که واقعا تراز خوبی میاره رو بدست بیارید. این مثلاً اشتباه من بود که برای درس ادبیات فیلم آموزشی ندیدم در اون حد ، مثلا چند تا مبحثی که خودم اشکال داشتم رو دیدم. اشکالاتی که خودم نمیتونستم اون هارو رفع کنم. و بچه ها بهتره که برای درس های سخت از استاد یا کلاسی استفاده کنند و این اشتباهی که من کردم رو نکنن. و بچها حتما نمونه سوال زیاد حل کنن. مثلا من می‌گفتم اگه این متن کتاب رو دو سه بار بخونم بهتر از اینه که مثالی رو حل کنم که خیلی وقت من رو میگیره و میگفتم بجای سوال حل کردن اگه برم یک دوره دیگه متن کتاب رو بخونم بهتره، در حالی که این واقعا کار غلطیه. توی ادبیات یه دونه سوال نیم نمره ای از یکی از آزمون های اکونوم قلمچی که برای آمادگی نهایی بود اومده بود. خیلی از بچه ها اون موقع این سوالات رو حل کردن ولی من گفتم آقا ولش کن من نمیخوام حل کنم بجاش یکبار دیگه لغت ها رو حل کنم در حالی که عین همون سوال نیم نمره ای توی نهایی اومده بود ولی خب توی متن کتاب که من خوندم چنین چیزی رو یاد نگرفتم و نفهمیدم. پس بچه ها حتما نمونه سوال زیادی رو حل کنن و اصلا نذارن واسه آخر. از همین الان که دارن مطالعشون رو میکنن بعداز اتمام مطالعه یه مبحث خاص حتما نمونه سؤالش رو هم بهتره حل کنن و درداقع نمونه سوال خودش یه بخشی از آموزش هست و اصلا قرار نیست که فقط باهاش سنجش اتفاق بیفته. شما وقتی که نمونه سوال حل می‌کنی، یه ذره با ذهن طراح با مسیر طراح با همه اینا آشنا میشی و یه بخشی یه جاهایی رو می‌بینی که شاید قبلا بهش دقت نکرده بودی و قطعاً بهت کمک می‌کنه که آموزش خیلی بهتری رو داشته باشی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *