سلام به همه گاماس بیستی های عزیز! امیدوارم حال دل همگیتون عالی باشه. بچهها امروز اومدم راجع به این موضوع صحبت کنم که خیلی از بچهها میپرسن: شروع از آذر ! اگر از آذر شروع کنیم، میشه؟ اصلا میرسیم؟ نمیرسیم؟! میتونیم نتیجه خوب بگیریم؟ و باید چیکار کنیم؟!
بچهها اول بهتون بگم که من میگم میشه. حالا چرا؟
چون من خودم دقیقاً با همین سیستم به نتیجه رسیدم. یعنی خودم آدمی بودم که از آذر ماه شروع کردم. دقیقاً یادمه از ۲۲ آذر ماه رفتم یه پانسیون و از ۲۲ آذر ماه تا خود کنکور تیر درس خوندم و حالا ساعت مطالعه نجومی و خیلی بالایی نداشتم. با روزی ۱۰ ۱۱ ساعت مطالعه ثابت، با پیوستگی و استمراری که داشتم و همچنین با برنامهریزی درستی که داشتم، تونستم نتیجه رو بگیرم. پس من بهتون میگم اگر تلاش مستمری داشته باشین و برنامهریزی درستی هم برای خودتون داشته باشین یا مشاورتون براتون انجام بده، قطعا میتونین نتیجه بگیرین و این واژه «نتونستن» برای منی که خودم توی ۶ماه نتیجه گرفتم، یه چیز غیرقابلتحملیه، چون میدونم میشه.
حالا خیلیها شاید بگن نمیشه، ولی من دارم میگم میشه، چون خودم دقیقا از این راه به نتیجه رسیدم. حالا با توجه به اینکه شما وضعیتتون چطوریه، پایتون چطوریه، وضعیت نهایی هاتون چطوره، قطعاً شرایط هر کسی با کس دیگه ای فرق میکنه ولی به صورت کلی من میگم میشه.
حالا نکته بعدی اینه که حالا که گفتید میشه چیکار کنیم؟! یعنی الان مایی که شاید تا الان خوب نخوندیم، یا از صفر صفر میخوایم شروع کنیم، با این وضعیت الان که سه تا رقابت اصلی داریم: نهایی یازدهم، نهایی دوازدهم و خود کنکور. از طرفی به هر حال خیلی از بچهها جلوترن و به آزمونها رسیدن ولی ما الان از آزمونها هم عقبیم، چیکار کنیم؟!
بچهها، ما دوتا راه کلی داریم: یا میتونیم فعلاً قید آزمونها رو بزنیم، از اول اول، از پایه دهم شروع کنیم، پایه به پایه بخونیم، پیشنیازها رو بخونیم، بیایم بالا حالا تا هر موقع که به آزمون رسیدیم. شاید حتی تا عید نرسیدیم به آزمون ولی خب در عوض زمانی که برسیم با شرایط ایدهآل ره ازمون میرسیم یعنی بهر حال همه مطالب رو مرور کردیم و استرس جا افتادن مطلبی رو نداریم. یا اینکه راه دوم که من بیشتر این رو بهتون پیشنهاد میکنم، تا دو سه هفته نهایت یک ماه دیگه که بخواین آزمونهای یازدهم رو شروع کنید، یعنی ازمون پایه روی یازدهم و دوازدهم باشه. حالا فارغ از اون پیشروی سریع آزمونها، میتونین از اولین آزمون آزمون یازدهم شروع کنید ولی حالا توی این دوهفته الی یک ماهی که توی این بازه فرصت دارین، سریع بیاین پیشنیازها از همه مباحث بخونین. مثلا توی ریاضی یه سری فصلها، فصلهای پیشنیاز حساب میشن مثل تابع ومعادله درجه۲، معادله نامعادله، توان های گویا و عبارتهای جبری، تابع نمایی و لگاریتمی و اینجور مطالب، مطالب پایه ای محسوب میشن و حتما باید خونده بشن. توی شیمی، محاسباتیها مخصوصا استوکیومتری، جدول تناوبی، مسائل انحلالپذیری و محلولها و… این ها پیشنیاز حساب میشن و طبیعتاً باید زودتر خونده بشن. توی زیستشناسی شاید شما حالا برای خوندن دوازدهم، یک مقدار به یکی دو تا از فصل های یازدهم مثل فصل ۶ و ۷ یازدهم نیاز داشته باشید و مباحث گیاهیها. یعنی توی بخش جانوری تقریباً خیلی پیشنیازی ما نداریم. و در نهایت برای فیزیک تقریباً میشه گفت ما هیچ پیشنیازی نداریم. بهتره که حالا فصل ۱ دوازدهم واسه آشنایی اولیه ذهنتون خونده بشه و مابقیش رو دیگه میتونین با آزمونها پیشروی کنید و مشکل خاصی نداره مگر اینکه آزمونی که شما میخواید شروع کنید، آزمونی باشه که از اول فصل شروع شده باشه که حالا شما باید از اول فصل اون رو زودتر بخونین که بتونین به بودجه بندی ازمون برسین.
ولی این ماجرای آزمونها بود. حالا بچهها یه ماجرای خیلی مهمتر از کنکور برای ما امسال ماجرای نهایی هاست.
۶۰ درصد تاثیر سوابق تحصیلی که ۴۰ درصد دوازدهم و ۲۰ درصد پایه یازدهم هست و این ما رو به فکر میندازه که شاید نهاییها واقعا مهمتر از کنکور باشه. بچهها من میگم رقابت اصلی همچنان روی کنکور هست ولی تاثیرگذاری نهاییها به طبع با درصدی که دارن بیشتره. یعنی اینجوریه که بچهها اکثراً میتونن از نهایی ها نمره خوبی بگیرند و شاید رقابت روی رشتههای تاپ باز هم در نهایت بیشتر کنکور تعیینکننده باشه. البته که خیلیها هستند که شاید بشه گفت نهاییهاشون بهتر باشه و بتونه کنکور ضعیفترشون رو جبران کنه و یا بالعکس. ولی بصورت کلی بچهها شما سه تا رقابت مجزا دارید که همزمان هر سه تا رو باید پیش ببرید.
خب حالا چطوری باید این هارو بخونیم؟
خب من راجب آزمون که بهتون گفتم. حالا راجع به نهایی،بچهها من توصیه میکنم که شما از همین الان نهایی هارو شروع کنید. یعنی اشتباهاتی که بچهها سال گذشته انجام دادن رو بذارین کنار و از همین الان شروع کنید به خوندن نهاییها. و بهتون توصیه میکنم نسبت ۲۰ ۸۰ یا ۳۰ ۷۰ رو در طول یکی دو ماه اول و با نزدیک شدن به امتحانات نهایی، هر ماه ۵ تا ۱۰ درصد از ساعت مطالعتون رو بیشتر اختصاص بدین به دروس عمومی. یعنی اگر الان ۱۰ ساعت درس میخونید و ۲ساعتش عمومیه. ماه بعد مثلا میشه ۲ونیم ساعت، ماه بعدش ۳ساعت. تا جایی که یکی دوماه قبل امتحانات نهایی، همه درس های نهایی رو خونده باشید. البته بچها شما دروس اختصاصی رو که میخونید و بیشتر نیاز به حل نمونه سوال تشریحی دارین براش ولی دروس عمومی باید کامل کامل خواند شده باشن و یکی دو ماه اخر فقط مرورشون باشه. و بچها این نکته رو هم درنظر داشته باشید، با توجه به اینکه امتحانات نهایی دو پایه را توی یک ماه میگیرن، احتمال اینکه هر روز امتحان داشته باشین زیاد هست. داشتن هر روز امتحان داشتن یعنی شما فرصتی برای مطالعه و خوندن ندارین. بنابراین، فرصت شما فقط برای مرور و حل سوال هست و درنهایت باید همه مطالب رو از قبل خونده باشین.
و بچها یه امیدواری نهایی بهتون میدم، حالا باتوجه به اینکه همه میگن کنکور اردیبهشت تراز بهتری میده. ولی بچها ناچارا برای شمایی که دارین از الان که اذرماه هست شروع میکنید و یا تا الان شل وول خوندین و میخواین از این به بعد جدی بخونین، بچها نهایت نهایت اینه که میمونین برای کنکور تیر. یعنی اگر برای کنکور اردیبهشت هم به آمادگی لازم نرسیدین، برای کنکور تیر به اون امادگی لازم میرسین. ولی خب بهرحال من از دانش اموزای خودم بودن که امسال با کنکور تیر نتیجهی بهتری گرفتن علارغم همه صحبت هایی که میشه، هرچند که من هم قبول دارم که توی دو سال گذشته کنکور مرحله اول تراز بهتری داشته ولی خب بهرحال اگر تلاش شما به اندازه کافی باشه مطمئن باشید با کنکور تیر هم نتیجهی مطلوبتون رو میگیرین هرچند که باید این رو هم در نظر بگیرین که شرایط داخل کشور ما همیشه قابل پیشبینی نیست و ممکنه این ماجرا برای کنکور امسال عوض بشه.
پس بچه ها اگه بخوام یه جمع بندی از صحبت هام داشته باشم:
اول اینکه شما ۲تا راه پیش رو دارید برای ازمون: یا شرکت نکنین کامل از اول از پایه بشینین بخونین. یا اینکه از آزمونهایی که شروع یازدهم هستن، ازمون هارو شروع کنید ولی قبلش سعی کنین توی فرصتی که دارین توی ۲ ۳ هفته باقی مونده تا شروع یازدهم، سعی کنین بیاین پیش نیازهای هر درس رو بخونین و با آمادگی وارد ازمون ها بشید و همینجوری سرتون رو نندازید پایین و وارد آزمون ها بشید. و از اون طرف نهاییها رو با نسبت ۲۰-۸۰ یا ۳۰-۷۰ توی برنامهی خودتون قرار بدید و تدریجی مطالب رو بخونید. هر مطلبی که از پایه نیاز هست رو براش بخونید و با تسلط بالا و آمادگی لازم امتحانات نهایی رو پشت سر بذارید. و بچها بارها و بارها بهتون گفتم و باز هم میگم که هیچ کاری توی این دنیا نشد نداره. اگر شما تلاش کافی، استمرار و برنامهریزی درستی داشته باشید و ناامید نشید و تا لحظه اخر تلاش کنید بجنگین مطمئن باشین که هر موفقیتی رو میتونین بدست بیارین. ولی بالعکسش اگر تلاش نکنین استمرار نداشته باشین برنامه درست نداشته باشین و تا لحظه آخر نجنگین مطمئن باشین هیچ موقع موفقیتی بدست نخواهد اومد حتی بچهایی که تا الان کلی خوندن ولی ممکنه از این به بعد هزارتا اتفاق براشون بیفته و بچها این رو یادتون باشه که زود شروع کردن به معنی موفقیت نیست. خیلی ازبچها هستن که دو سال سه سال درس میخونن ولی نتیجه ای نمیگیرن و خیلی از بچها هستن بین ۶ تا ۹ ماه میخونن و نتیجه خیلی بهتری از بقیه میگیرن و این بستگی به تلاش شما، استمرار شما و از همه مهم تر برنامهریزی درست شما داره اینکه شما چه تکنیک هایی رو استفاده کنید، چقدر ازمون بزنید، چقدر تست های زمان دار بزنید، چقدر مرور کنین و هزارتا چیز دیگه داره. و بازه جمعبندی که میشه گفت مهمترین بخش سال کنکور شما هست. اگر همه این نکات رو بتونید استفاده کنید مطمئن باشید اون نتیجه ای که میخواین رو میتونید بدست بیارید. پس ناامید نشید، تا لحظه اخر بجنگید، ما کنارتون هستیم و هرکجا که بتونیم کمکتون کنیم از هیچ کمکی دریغ نمیکنیم.