کنکور سراسری برای ورود به همه ی دوره های روزانه و غیر روزانه دانشگاه های سراسری و همینطور دانشگاه آزاد به صورت یکپارچه برگزار میشه. به همین خاطر بعد از برگزاری این آزمون، نتایج اولیه برای همه ی دانشگاه های سراسری شامل دوره های روزانه، نوبت دوم، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی اینترنتی sanjesh.org منتشر میشه.
توضیحات کارنامه کنکور سراسری ۱۴۰۲ در بردارنده اطلاعات مهمی شامل اطلاعات ثبت نامی، گروه آزمایشی امتحانی، وضعیت مجاز بودن و یا نبودن برای انتخاب رشته کنکور سراسری در دوره های مختلف، وضعیت علمی داوطلبان در هر زیرگروه و … است. تو ادامه قصد داریم به ارائه ی توضیحات کارنامه اولیه کنکور سراسری بپردازیم.
بخش مشخصات ثبت نامی _ اطلاعات ثبت نامی و آزمونی
قسمت اول توضیحات کارنامه کنکور سراسری شامل اطلاعات ثبت نامی و اطلاعات آزمونیه. این بخش سه سطر داره که به ترتیب اطلاعات زیر در آن درج شده:
- شماره پرونده
- نام و نام خانوادگی
- جنس
- شماره شناسنامه
- سال تولد
- دین
- زبان خارجی
- سهمیه نهایی
- معلولیت
- معدل کتبی دیپلم
- عنوان دیپلم
- کد دیپلم
- کد دانش آموزی دیپلم
- کد منطقه اخذ دیپلم
- کد دانش آموزی پیش دانشگاهی
- عنوان پیش دانشگاهی
- سال اخذ پیش دانشگاهی
- محل اخذ مدرک پیش دانشگاهی
- محل اخذ دیپلم
- محل اخذ سال ماقبل دیپلم
- محل تولد
- استان بومی
- ناحیه بومی
- قطب بومی
بومی گزینی از روشای پذیرش دانشجو در دانشگاه های سراسریه. در کدرشته محلایی که پذیرش بومی گزینی دارن، 20 درصد از ظرفیت رشته ها به داوطلبای آزاد و 80 درصد به داوطلبای بومی اختصاص داره. بنابراین اگه داوطلبا سعی کنن کد رشته محلا رو متناسب با قطب، ناحیه و استان خود درج کنن شانس قبولی بالایی خواهن داشت.
در نظر داشته باشین که سهمیه داوطلبا تو زمان ثبت نام کنکور سراسری تو فرم اینترنتی مشخص می شه و هر داوطلبی با توجه به شرایطی که داره، یکی از سهمیه های مناطق، سهمیه ایثارگران 5 درصدی و یا سهمیه ایثارگران 25 درصدی داره.
وضعیت مجاز به انتخاب رشته داوطلب | توضیحات کارنامه کنکور
بخش بعدی از توضیحات کارنامه کنکور سراسری ۱۴۰۲ به وضعیت مجاز به انتخاب رشته بودن و یا نبودن داوطلب تو دوره های مختلف هر کدوم از گروه های آزمایشی پرداخته است. اگه متقاضیا حد نصاب نمره لازم برای شرکت در مرحله انتخاب رشته دانشگاه های سراسری و آزاد رو بدست بیارن، مجاز به انتخاب رشته تو همه ی دوره های روزانه و غیر روزانه دانشگاه های سراسری خواهن بود.
جزئیات وضیعیت مجاز بودن داوطلب برای انتخاب رشته در هر کدوم از دوره ها تو این بخش توضیحات کارنامه اولیه کنکور مشخص شده است. از بندای مندرج در این قسمت و دوره هایی که وضعیت مجاز شدن و یا نشدن داوطلب تو اونا مشخص شده است، موارد زیره:
- شماره داوطلبی
- زیر گروه آزمایشی
- دوره های روزانه و نوبت دوم
- مجازی و پردیس خودگردان و مازاد
- بهیاران
- دانشگاه فرهنگیان (مراکز تربیت معلم سابق) و دانشگاه شهید رجایی
- رشته های پیام نور و غیر انتفاعی تمامی دوره ها
در مقابل هر بند توضیحات کارنامه کنکور یکی از دو کلمه مجاز و یا غیرمجاز نوشته شده است. داوطلبا می تونن از بین کدرشته محلایی که در مقابل اونا کلمه مجاز درج شده، انتخاب کنن و تو فرم انتخاب رشته درج کنن.
توضیحات کارنامه کنکور | اعلام علاقه مندی بر اساس تقاضانامه
قسمت دوم توضیحات کارنامه کنکور سراسری 1402 مختص اعلام علاقه مندی داوطلبه که متناسب با فرم تقاضانامش تکمیل شده است.
سایر توضیحات کارنامه کنکور سراسری ۱۴۰۲
علاوه بر مواردی که در بخشای قبلی گفتیم، تو توضیحات کارنامه اولیه کنکور سراسری اطلاعات دیگه ای هم درج شده که تو ادامه اونا رو آوردیم:
تاثیر مثبت سوابق:
برای سه دسته از داوطلبان کنکور سراسری، سوابق تحصیلی دارای تاثیر مثبته. در صورتی که شرکت کننده های کنکور سراسری تو یکی از دسته های زیر باشن، مشمول تاثیر معدل تو کنکورن.
نمرات اکتسابی
تو این بخش از توضیحات کارنامه کنکور سراسری 1402 نمره ها و درصد درسای اکتسابی تو درسای عمومی و اختصاصی داوطلبا درج شده است. لازمه در نظر داشته باشین که تو محاسبه درصد درسا، به ازای هر جواب درست، 3 امتیاز مثبت و به ازای هر پاسخ غلط، 1 امتیاز منفی در نظر گرفته شده است.
بنابراین هر کدوم از درصدای نوشته شده در مقابل درسای عمومی و اختصاصی نشون دهنده اینه که داوطلب با همه ی پاسخای درست، غلط و نزده چند امتیاز رو به دست آورده. همه ی شرکت کننده ها می تونن بعد از انتشار پاسخنامه، اقدام به دریافت پاسخنامه زیرگروه آزمایشی خودشون کنن و بعد متناسب با اون هم درصد درساشون رو محاسبه کنن.
نمره هم ترازی
از کنکور سراسری سال قبل، قسمت جدید به توضیحات کارنامه اولیه کنکور سراسری تحت عنوان هم ترازی اضافه شده است. کنکور سراسری 1400 اولین کنکور سراسری بود که بر پایه دروس نظام جدید برگزار شد و همه ی متقاضیان و حتی دارندگان دیپلم نظام جدید باید به این سوالات درسای نظام جدید پاسخ می دادن. این قسمت با هدف برقراری عدالت بین داوطلبای نظام قدیم و نظام جدید به کارنامه اضافه شده است.
در صورتی که تو هر نظامی سوالای کنکور نسبت به نظام دیگه سخت تر طراحی شده باشه، سازمان سنجش به نمره خام شرکت کننده ها تو کنکور سخت تر، درصدی رو اضافه می کنه. به نمره اضافه شده نمره هم ترازی گفته می شه.
آخرین رتبه مجاز در سهمیه در دوره روزانه و نوبت دوم
تو ستون مرتبط با آخرین رتبه مجاز تو سهمیه تو دوره روزانه و نوبت دوم، آخرین رتبه مجاز تو رشته های تحصیلی دوره روزانه و نوبت دوم در هر کدوم از زیرگروه ها و سهمیه های مختلف درج شده است.
توضیحات کارنامه کنکور | رتبه داوطلب در سهمیه
همانطور که پیش تر تو توضیحات کارنامه کنکور اشاره کردیم به داوطلبی که بالاترین تراز علمی رو تو یه سهمیه کسب کرده باشه، رتبه یک تعلق می گیره و سپس متناسب با اون رتبه بقیه ی داوطلبا تا آخرین شرکت کننده تعیین میشه.
رتبه کشوری
رتبه کشوری نشون دهنده جایگاه داوطلب در بین همه ی شرکت کننده های تو یه زیرگروه آزمایشیه.
اطلاعات کد رشته محل امتحانی دوم:
داوطلبایی که تو کنکور سراسری تو یه زیرگروه اصلی و یه زیرگروه شناور شرکت کردن، می تونن تو این بخش اطلاعات مرتبط با کد رشته محل امتحانی دوم را مشاهده کنن.
بخش کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد
آخرین قسمت از توضیحات کارنامه اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۲ مربوط به انتخاب رشته تو دانشگاه آزاده. انتخاب رشته دانشگاه های سراسری و آزاد به شکل مجزا از هم انجام می شن. داوطلبایی که تمایل دارن تو انتخاب رشته دانشگاه آزاد شرکت کنن، باید مجاز به کسب رتبه و تراز علمی لازم شده باشن.
متقاضیانی که موفق به کسب حد نصاب نمره قبولی برای ورود به دانشگاه آزاد شده باشن، تو انتهای توضیحات کارنامه کنکورشون، دارای کد با عنوان کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزادن.