اخبار کنکور

انواع دانشگاه ها در ایران | با انواع دانشگاه ها آشنا شوید!

انواع دانشگاه ها در ایران

همه شما داوطلبان کنکور سراسری، به دنبال راه پیدا کردن به بهترین دانشگاه های کشور هستید. یکی از مراحل مهم پس از شرکت در کنکور سراسری، انتخاب رشته و دانشگاه است که باید با توجه به اهداف و رتبه کنکور خود انجام دهید. معیارهای شخصی مختلفی برای انتخاب انواع دانشگاه وجود دارند که به شما در انتخاب رشته کمک می‌کنند. ما در این مقاله درباره انواع دانشگاه ها در ایران صحبت کرده‌ایم که هریک مزایا و ویژگی‌های خاص خود را دارند. همچنین با بررسی انواع پذیرش دانشگاه، نحوه آموزش دانشگاه‌ها به مقایسه انواع دانشگاه ها پرداخته‌ایم. شناخت و آگاهی نسبت به انواع دانشگاه ها در ایران یکی از اصلی ترین اقدامات برای هر داوطلب کنکور است. زیرا شناخت کامل در مورد انواع پذیرش و دانستن سطح علمی دانشگاه ها ، باعث خواهد شد که بتوانید در مورد انتخاب دانشگاه و رشته، تصمیم بهتری بگیرید. همان طور که می دانید سر آغاز پیشرفت علمی و شغل آینده هر شخص بستگی به میزان تحصیلات و رتبه علمی دانشگاهی که در آن تحصیل کرده دارد.
اگر شما هم قصد رفتن به دانشگاه را دارید، خواندن این مقاله می تواند برایتان مفید باشد. پس با ما همراه باشید!

1.دانشگاه سراسری (دولتی):

بیشتر دانشگاه‌های درجه یک و استاندارد در ایران، جزء این دسته قرار می‌گیرند.

پذیرش در دانشگاه‌های سراسری چند نوع دارد:

  1. روزانه
  2. شبانه
  3. پردیس خودگردان
  4. ظرفیت مازاد
پذیرش روزانه:

در آن هیچ هزینه ای بابت تحصیل داده نمی شود و در بعضی دانشگاه ها مانند دانشگاه فرهنگیان حتی هزینه ای به شما پرداخت می شود.

پذیرش شبانه (نوبت دوم):

شرایط آن مانند دوره روزانه است اما هزینه ای اندک بابت شهریه دریافت می شود و تعهدی بابت خوابگاه و غذا و… به دانشجو وجود ندارد. ضمن اینکه تنها اسم آن شبانه است و کلاس های این دوره در روز برگزار می شود!

پذیرش پردیس خودگردان:

دانشگاه‌های برتر کشور برای درآمدزایی خودشان در کنار دانشجوهای روزانه یک سری دانشجو در قبال دریافت هزینه ای قابل توجه پذیرش میکنند. (به جز دریافت شهریه در بقیه موارد مثل ارزش مدرک و اساتید شرایط آن مانند روزانه هست و فقط محل برگزاری کلاس ها ممکن است متفاوت باشد.)

پذیرش ظرفیت مازاد:

دانشگاه‌هایی که مکانی جدا تحت عنوان پردیس خودگردان ندارند برای درآمدزایی خودشان یک سری دانشجو تحت عنوان ظرفیت مازاد قبول میکنند که همه جزئیات آن از جمله شهریه دریافتی دقیقاً مانند پردیس خودگردان است.

2.دانشگاه آزاد اسلامی:

دانشگاهی بزرگ با تعداد زیادی شعبه (واحد آموزشی) در سرتاسر کشور که هر واحد آن دارای یک سری از رشته‌ها هست و از نظر سطح علمی از دانشگاه‌های سراسری پایین‌تر است اما در مقابل، شهریه آن از پردیس‌های خودگردان کمتر است.

3.دانشگاه پیام نور:

  •  سیستم این دانشگاه بصورت نیمه حضوری است و عملاً کلاس‌های حضوری آن بصورت منظم برگزار نمیشود و دانشجوها یک سری دروس را در اول ترم انتخاب می‌کنند و در انتهای ترم آن دروس را امتحان میدهند.
  •  دانشگاه پیام نور جزو دانشگاه‌های دولتی است ولی از نظر علمی پایین‌تر از دانشگاه‌های سراسری و آزاد هست. تحصیل در این دانشگاه رایگان نیست و باید شهریه پرداخت شود اما قیمت آن خیلی کمتر از آزاد و پذیرش شبانه است.

4.دانشگاه غیر انتفاعی:

هزینه‌ای نسبتاً متعادل و سطح علمی پایین نسبت به دانشگاه‌های سراسری و آزاد از ویژگی‌های این دانشگاه‌ها است.

5.دانشگاه علمی کاربردی:

پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی و هزینه‌ای متعادل از ویژگی‌های این دانشگاه‌ها است.

 مقایسه از نظر سطح علمی:

  • سراسری (دولتی)
  • دانشگاه آزاد
  • پیام‌نور، غیر انتفاعی، علمی کاربردی

مقایسه از نظر هزینه:

شبانه < پیام نور < غیر انتفاعی < آزاد < پردیس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *