ویژه کنکور

استاندارد ساعت مطالعه رتبه برتری ها چقدر است؟

کنکور وانواع دسته داوطلبان بر اساس میزان ساعت مطالعه

یکی از مسائل و چالشهای مهمی که اغلب داوطلبان کنکوری را درگیر خود کرده است این است که در روز باید چند ساعت مطالعه بکنند و آیا ساعات مطالعه رتبه برترهای کنکور نیز  مثل اغلب داوطلبان است یا بیشتر است.داوطلبان بر اساس میزان ساعت مطالعه  به چهار دسته تقسیم می شوند : دسته ی اول کسانی هستند که کمتر از 5 ساعت مطالعه دارند، دسته دوم کسانی هستند که بین 5 الی 8 ساعت مطالعه دارند، دسته سوم افرادی هستند که بین 8 الی 12 ساعت مطالعه و دسته چهارم افرادی هستند که بالای 12 ساعت مطالعه دارند.اگر بخواهیم واقع بینانه وکاملا رک و راست به این موضوع بپردازیم، افرادی که کمتر از 5 ساعت در روز مطالعه دارند نمی توانند در کنکور رتبه ی خوبی کسب کنند. مخصوصا کسانی که در رشته ی تجربی تحصیل می کنند. اگر یک محاسبه ی ساده انجام بدهید خواهید دید که در سال نزدیک به 600 هزار نفر در کنکور شرکت می کنند و اگر شما بخواهید با این ساعت مطالعه جلو بروید با احتمال بسیار کمی بتوانید به رتبه برتر برسید. پس بایستی از همین ابتدای امر تکلیف خودتان را مشخص کنید اگر می بینید که نمی توانید مطالعه ی خودتان را کم کم به بالای  5 ساعت برسانید و میل و تلاشی هم برای این کار ندارید کنکور را بیخیال شوید چرا که نخواهید توانست خودتان را به رتبه های برتر برسانید.اما این موضوع تنها عاملی نیست که موفقیت شما را تحت تاثیر قرار می‌ دهد. کیفیت مطالعه و آگاهی از بهترین تکنیک‌ های مطالعه دو عامل دیگری هستند که برای قبولی در رشته دلخواه به آن نیاز دارید. عملکرد رتبه‌ های برتر کنکور می‌تواند معیاری مناسب برای تعیین استاندارد مطالعه کنکور باشد. با توجه به اینکه دروس اصلی برای موفقیت در گروه‌ های آزمایشی مختلف با هم متفاوت است، بررسی عملکرد رتبه‌ های برتر هر گروه به صورت مجزا برای تعیین ساعت استاندارد مطالعه مهم است.

استانداردساعت مطالعه  برای کنکور

در واقع استاندارد ساعت مطالعه عاملی نیست که بتوان مقدار ثابتی برای آن تعیین کرد. برای مثال، اگر تمام داوطلبان کنکور روزانه 11 ساعت مطالعه کنند به معنی تضمین قبولی آن‌ها نیست. تعداد ساعات مطالعه به عوامل مختلفی مانند روحیه، سبک زندگی، پایه تحصیلی و قدرت یادگیری ، کیفیت مطالعه فرد بستگی دارد. پس در تعیین ساعات مطالعه، باید به نیاز خود توجه کنید. اگر با ۱۰ ساعت مطالعه روزانه به هدف خود دست پیدا نکردید، باید ساعت مطالعه خود را افزایش دهید. بهترین ابزار برای بررسی کیفیت مطالعه، نتایج آزمون‌ های آزمایشی یا افزایش سرعت عمل در حل تست‌ های کنکوری است. مطالعه در طول هفته نیز از همین قانون پیروی می‌کند. به‌جای تمرکز بر ساعات مطالعه به کیفیت آن و افزایش تسلط خود به دروس توجه کنید.

برنامه ریزی و ساعت مطالعه نفرات برتر کنکور

آگاهی از ساعت مطالعه رتبه های برتر کنکور می‌تواند قالب کلی برای تعیین ساعت مطالعه شما ایجاد کند. اما برنامه‌ریزی درسی، زمانی به موفقیت شما منجر می‌شود که بر اساس نقاط ضعف و قوت خودتان طراحی شده باشد. داوطلبانی که توانسته‌اند بهترین عملکرد در آزمون سراسری را به نمایش بگذارند قبل از هر چیز به تعریف درستی از توانایی خود رسیده بودند. علاوه بر این آن‌ها هدف را به درستی تعیین کرده و می‌دانستند برای رسیدن به این هدف، به چه میزان تلاش و پشتکار نیاز داشته‌اند.

ساعت مطالعه رتبه های برتر کنکور تجربی1402

بیش از آنکه رتبه‌های برتر کنکور تجربی به تعداد ساعات مطالعه خود اهمیت دهند، به کیفیت آن تأکید دارند. آن‌ ها هرگز کیفیت را قربانی کمیت نمی‌کنند. اغلب داوطلبان کنکور تجربی که توانسته‌ اند در لیست رتبه‌ های برتر قرار بگیرند، برنامه منظمی برای مطالعه داشته‌ اند. آن‌ ها پایبندی به این برنامه را از همه چیز مهم‌ تر می‌دانستند. اغلب آن‌ ها مطالعه را از تابستان آغاز می‌کنند. با بررسی ساعت مطالعه رتبه های برتر کنکور و طولانی بودن مسیر مطالعه کنکور به این نتیجه رسیدیم که آن‌ها برای جلوگیری از خستگی ذهنی و جسمی، از ۶ ساعت مطالعه در روز شروع کرده‌اند. اما نکته مهم این است که آن‌ ها به مرور ساعات مطالعه را افزایش داده و نزدیک کنکور بیش از ۱۲ ساعت مطالعه می‌ کردند.

ساعت مطالعه رتبه های برتر کنکور انسانی1402

رتبه‌های برتر گروه انسانی به منظور تعیین ساعات مناسب برای مطالعه هر درس، بیشترین ساعت مطالعه هفتگی خود را به دروس با ضریب بالاتر اختصاص داده‌اند. داوطلبان متقاضی شرکت در کنکور به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول، داوطلبان سال دوازدهم و دسته دوم پشت کنکوری‌ها هستند. ساعات مطالعه این دو دسته با هم متفاوت است. داوطلبان سال دوازدهم روز‌هایی که مدرسه می‌رفتند حدود ۶ ساعت مطالعه داشته‌اند. اما پشت کنکوری‌هایی که توانسته‌ اند عملکرد خوبی در آزمون سراسری داشته باشند، روزانه بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت مطالعه مفید داشتند.

ساعت مطالعه رتبه های برتر کنکور ریاضی1402

داوطلبان گروه ریاضی با مجموعه‌ای از دروس فرمولی روبه‌رو هستند که باید تمام فرمول‌های کلیدی را یاد گرفته و در ذهن خود تثبیت کنند. بنابراین مسیر موفقیت آنها کمی سختتر است. برنامه‌ریزی درسی رتبه‌های برتر این گروه آزمایشی به گونه‌ای بوده است که برای آن‌ها خسته‌کننده نباشد. آن‌ها از روش آهسته و پیوسته برای موفقیت استفاده کرده‌اند. ساعات مطالعه روزانه و هفتگی باید بر اساس اهمیت دروس و نقاط ضعف یا قوت داوطلب تقسیم شود. برای مثال بهتر است که در طول هفته حداقل ۸ ساعت را به مطالعه درس ریاضی پایه و دیفرانسیل و ۸ ساعت نیز به درس فیزیک اختصاص دهند. پس از آن درس شیمی را در اولویت قرار داده و بعد به سراغ تقسیم ساعات برای درس‌های هندسه، جبر و ریاضی گسسته بروید.

رتبه های برتر کنکور روزی چند ساعت وچگونه مطالعه می کردند؟

ساعت مطالعه رتبه های برتر کنکور می‌تواند الگوی مناسبی برای برنامه‌ریزی ایجاد کند. اما نکته مهم این است که نباید برنامه شما کپی از سایر داوطلبان باشد. قبل از تعیین ساعت مطالعه، دروس مهم را بشناسید. سپس، بر اساس ضریب هر درس زمان مناسبی برای مطالعه آن اختصاص دهید. اما مطمئن باشید افرادی که مطالعه هفتگی آن‌ها کمتر از ۴۰ ساعت باشد، شانس کمتری برای رسیدن به هدف خود دارند.همانطور که اشاره شد ساعت مطالعه رتبه‌های برتر گروه‌های آزمایشی مختلف با هم فرق دارد. زیرا سختی و آسانی هر درس و تعداد شرکت‌کنندگان در گروه‌های آزمایشی با هم متفاوت است. اما نقطه مشترک بین همه رتبه‌های برتر این است که آن‌ها ساعات مطالعه را بر اساس اهمیت دروس در کنکور و نیاز خود تعیین می‌کنند. رتبه‌های برتر به‌خوبی می‌دانند نیاز و قدرت یادگیری آن‌ها با سایر داوطلبان متفاوت است. پس از برنامه‌ای استفاده می‌کنند که بتواند آن‌ها را به هدفشان برساند، در زیر به چند عملکرد رتبه برترهای کنکور اشاره می کنیم:

  • رتبه‌های برتر کنکور بر افزایش کیفیت مطالعه و یادگیری روش‌های صحیح مطالعه و تست‌زنی متمرکز بوده‌اند.
  • آن‌ها ساعت مطالعه را از ۶ ساعت آغاز کرده و به مرور آن را تا 12 ساعت نیز افزایش داده‌اند.
  • آن‌ها هدف خود را بر اساس تواناییشان تعریف می‌کنند.
  • به برنامه‌ریزی خود پایبند هستند.
  • به جای آزمون و خطا از مشاوره افراد مجرب استفاده می‌کنند.
  • بهترین منابع را انتخاب کرده‌اند.
  • افراد موفق را الگوی خود قرار داده‌اند.

برای افزایش ساعت مطالعه باید چه اقداماتی انجام داد؟

برای اینکه بتوانید ساعت مطالعه ی خودتان را افزایش بدهید، باید یک الی دو روز برنامه ی روز مره ی خودتان را بر روی یک کاغذ بنویسید و سعی کنید که ساعت مطالعه ی خودتان را از دل کار های روز مره ی خودتان خارج کنید تا ببینید که چند ساعت در طول روز را به مطالعه اختصاص می دهید. این به شما این امکان را می دهد تا بتوانید خودتان را جایابی کنید و بدانید چگونه می توانید رو به جلو حرکت کنید و ساعت مطالعه ی خودتان را افزایش دهید. در بخش بعدی با خود این سوال را مطرح کنید و ببینید که چه مسئله ای شما رو از ادامه ی روند مطالعاتی باز می دارد.بعد از اینکه مشخص کردید که در طول روز چند ساعت مطالعه دارید لازم نیست که یه دفعه بصورت ناگهانی شروع کنید و از فردا روزی 10 ساعت درس بخوانید، این کار کاملا اشتباه و غیر اصولی است. ابتدا برای اینکه می خواهید استارت کارتان را بزنید از ساعت مطالعه کم برای مثال 5 ساعت مطالعه شروع کنید و هر روز ساعت مطالعه ی خود را اندک اندک افزایش دهید. به قول معروف قدم های کوچک لازمه قدم های بزرگ است پس، اندک اندک شروع کنید تا به ان ساعت مد نظر و مورد نیاز مطالعه خود برسید . شما در طول روز 24 ساعت زمان دارید و اگر شما 8 ساعت را به خواب اختصاص بدهید ، 16 ساعت باقی خواهد ماند که اگر هم 4 ساعت دیگر را  به کارهای ضروری خودتان  اختصاص دهید، 14ساعت باقی مانده را می توانید کامل و مفید به درس خواندن اختصاص دهید.

بهترین زمان مطالعه دروس حفظی چه ساعاتی از روز است؟

به طور کلی، بهترین ساعت مطالعه روزانه کنکور از ساعت 10 صبح تا 2 بعد از ظهر و از ساعت 4 عصر تا 10 شب است. در این بازه‌های زمانی، مغز بیشترین کارآیی را دارد و فرایند یادگیری بهتر و آسان‌تر اتفاق می‌افتد. معمولاً صبح‌ ها، دانش‌آموزان انرژی بیشتری دارند و بنابراین توصیه می‌شود در این ساعات بر درس‌های سنگین تر تمرکز کنند. بهترین زمان مطالعه حفظی با توجه به روحیه دانش‌آموزان و میزان تمرکز آن‌ها متفاوت است. در هر ساعاتی از شبانه روز شما می‌توانید دروس حفظی را بخوانید. تایم اول صبح خود را به دروس تخصصی اختصاص داده و ما بین این دروس سنگین، مطالعه کتاب‌های حفظی خود را نیز بگنجانید. اگر ذهن‌تان خسته نیست و عادت به مطالعه در شب دارید، یکی از بهترین زمان‌ها برای مطالعه دروس حفظی، یک یا دو ساعت قبل از خواب است.چون مغز شما در زمان خواب بیدار بوده و آخرین اطلاعاتی را که حفظ کرده‌اید، پردازش و بازیابی می‌کند. بنابراین در اولین مرور خود، مطالب را بهتر به یاد خواهید آورد.

ساعت خواب نفرات برتر کنکور

 

بر اساس یافته‌های علمی، خواب افراد در طول شبانه روز شامل 5 مرحله است. 4 مرحله اول، مربوط به خواب عمیق است اما بخش مهمی از خواب مربوط به مرحله 5 یعنی ثبت دائمی مطالب در حافظه است.میانگین خواب لازم در طول شب، باید بین 6 الی 8 ساعت باشد. خواب دانش آموزان کنکوری، نباید از این مقدار بیشتر و یا کمتر شود.نفرات برتر کنکور نیز برای خود ساعت مطالعه و خواب منظمی دارند و هیچوقت بخاطر مطالعه، ساعت استراحت و خواب خود را کاهش نمی‌دهند. بنابراین رتبه‌های برتر در زمان مطالعه، کاملا سرحال و بدون احساس خواب آلودگی مطالعه‌ای باکیفیت دارند.

در روزهای آخرمانده تا کنکور استاندارد ساعت مطالعه افراد موفق چقدر است؟

همه بر این واقف هستیم که داشتن مطالعه کافی و البته باکیفیت در روزهای آخر مانده به کنکور چقدر مهم و حیاتی است و تا چه حد می تواند نقش مهمی را در آینده و سرنوشت کنکور فرد دانش آموز و داوطلب بازی کند.در رابطه با این که در روزهای آخر در روز چند ساعت درس بخوانیم؟ و ساعت استاندارد مطالعه در این زمان چقدر است باید عرض کنیم که در این اوقات هر چه بیشتر تلاش کنید و وقت خود را برای مرور مطالب اختصاص دهید بهتر است.در این روزها دیگر نمی توانید وقت خود را هدر داده و صرف کارهای بیهوده کنید و الزاماً باید نهایت تلاش خود را برای گرفتن نتیجه بهتر به خرج دهید . پس باید با آخرین توانی که دارید در این روزها درس بخوانید و از لحظه لحظه وقت خود نهایت استفاده را ببرید.

سوالات متداول

1.برای تعیین ساعت مطالعه روزانه و هفتگی به چه نکاتی توجه کنیم؟

قدرت یادگیری، نقاط ضعف و قوت، پایه تحصیلی و هدف مهم‌ترین عوامل برای تعیین ساعت مطالعه هستند.

2.برای موفقیت در کنکور روزانه چند ساعت درس بخوانیم؟

نمی‌توان زمان دقیقی برای مطالعه کنکوری تعیین کرد. بهتر است در اوایل با ۶ یا ۷ ساعت کار خود را شروع کنید. اما هرچه به کنکور نزدیک می‌شوید، افزایش ساعت مطالعه به بیش از ۱۲ ساعت اهمیت دارد. فراموش نکنید که کیفیت مطالعه را فدای کمیت آن نکنید.

3.آیا 18 ساعت مطالعه برای تمامی داوطلبین و دانش آموزان پشت کنکوری و مدرسه ای نیاز هست؟

در پاسخ باید گفت تمامی دانش آموزان به راحتی به این حد از مقدار مطالعه در اولین روز شروع نمی رسند و باید با برنامه ریزی یک مشاور کارکشته و رتبه برتری به این مرحله رسید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *