نحوه مطالعه برای آزمون و کنکور
هنر جمعبندی برای آزمون نحوه مطالعه آزمون
گروه مشاوره گاماس بیست
صحبت های خانم مهری دانشجوی داروسازی تبریز نحوه مطالعه آزمون
نحوه مطالعه آزمون
میدونم، نمیرسم همه ی مطالب آزمون رو تموم کنم چیکار کنم؟؟
این موضوع، بنظر، دغدغه ی اکثر دانش اموزاست.انقدر ذهنشون رو بخودش مشغول میکنه که دیگه از دوشنبه ای که آخر هفتش آزمون دارن، چنان استرس منفی میگیرن که حتی نمیتونن از فرصت باقی مونده استفاده کنن و با این استرس منفی، ذهن، برای دریافت مطلب جدید و یا حتی مرور مطالب آموخته شده، مقاومت میکنه و به اصطلاح میشه: “دیگه انگار هرچی میخونم یاد نمیگیرم.”
اما مشکل از کجاست؟ اجازه بدین با ذکر یه مثال عینی از خودم، موضوع رو براتون ملموس کنم.
مطالعه عمیق و سطحی
سال چهارم دبیرستان که بودم، فکر و ذکرم، تموم کردن مطالب آزمون بود. فقط به این فکر بودم که مطلب جدیدی نمونده باشه که مبادا بمونه برای هفته های بعدی.همیشه اول هفته میگفتم همه ی مطالبو سریع از کتاب و درسنامه میخونم بعدشم تا آزمون، کلی فرصت دارم که تا دلم بخواد انواع اقسام تست های کنکوری و تالیفی بزنم.شروع میکردم به خوندن مطالب جدید تا تموم شدن همه ی درسا؛ به خیال خودم همه ی مطالبو فقط سریع میخوندم و رد میشدم و تو برنامه ی ذهنیم، وقتی هم بخوام تست بزنم،دوباره همش یاداوری میشه. کتاب تموم میشد، امامن متوجه میشدم که از بین انبوه مطالب جدیدی که خوندم، چیز خاصی یادم نمونده پس طبق معمول،میرفتم سراغ درسنامه ها و جزوه ها که اکثرا طولانی هستن. درسنامه ها تموم نشده بودن و دو سه روز بیشتر، به آزمون نمونده بود؛ همون آزمونی که تو ذهنم قرار بود عالی بشم.
اشتباه من
اون موقع متوجه اشتباه متداولم نشدم و کسی هم راهنمایی نکرد و منم ازین کار نتیجه ای عایدم نشد. بله اشتباه من این بود که میخواستم همه ی مطالبو بخونم، درحالی که اگه نصف همون مطالب رو میخوندم، میتونستم نتیجه ی خیلی بهتری بگیرم.اینکه اول همه ی درسای جدید رو بخونین، شما رو تو آزمون، دچار غرور کاذب و تشویق به آزمون و خطا سر جلسه ی آزمون میکنه.
چون میدونین که مطلب جدیدی نمونده.
از طرفی هم حیفتون میاد که سوالات مطالبی رو که براش وقت گذاشتین و خوندین، به همین راحتی از دست بدین و اینطوری میشه که تعداد پاسخ های اشتباهتون خیلی زیاد میشه. چون از درسای خونده شده تستی کار نکردین که بتونین جواب بدین و این خیلی طبیعیه چون با نگرش های مختلفی که میشه به مطالب داشت، بی خبر هستین. اما سر جلسه،محل آزمون و خطا نیست و همه ی این کارا باید تو خونه انجام میگرفت.
پس چیکار کنیم؟
اینکه ۴۰%مطالب رو با بازده ۱۰۰% بخونین، خیلی بهتر از ابنه که ۱۰۰%مطالب رو با بازده ۴۰% بخونین. وقتی که نخوندین، میدونین که نباید بهش پاسخ بدین.اما وقتی خوندین، حیفتون میاد که جواب ندین و حتی شده شانسی جواب میدین.اول هر هفته بعد آزمون، مطالب رو برای خودتون با بازه های کوچیکتر، انتخاب کنین؛ مثلا چهار صفحه ؛ این چهار صفحه رو از کتاب درسی یا اگه لازم باشه از جزوه و فیلم اموزشی، مطالعه کنین و بعدش حتما حتما تست این مطالب رو بصورت آموزشی کار کنین.تو قسمت تست، زیاد وسواس به خرج ندین و سعی کنین اگه تعداد زیاد بود، بصورت گلچین، چند مورد از هر مطلب رو کار کنین. تو این مرحله، متوجه طرز نگرش طراح ها، به متنی که خوندین، میشین و با ایده های مختلف آشنا میشین و بعلاوه،تمام مطالبی که میخونین، کاملا متوجه میشین و آخر سرهم ، حس نمیکنین که هیچی یاد نگرفتین.
نحوه مطالعه آزمون , نحوه مطالعه کنکور , مشاوره کنکور , روش مطالعه کنکور , مطالعه عمیق
مشاور کنکور سراسری , رتبه برتر کنکور , برتر کنکور , کنکور تجربی , کنکور ریاضی ، نحوه مطالعه آزمون