مصاحبه

مصاحبه با محمدمهدی دهقان رتبه 3182 منطقه 2

سلام به همه گاماسی های عزیز حالتون چطوره بچه ها؟ خب امروز اومدیم با یه مصاحبه خفن دیگه با محمدمهدی دهقان رتبه ۳۱۸۲ منطقه۲
+ اول از همه میخوام راجع به اهمیت شروع زودتر برامون بگی. اینکه چقدر می‌تونست اوضاع بهتر باشه اگه از خود دهم شروع کرده بودی. می‌خوام با بچه‌هایی که میگن: نه حالا بذار دوازدهم می‌خونیم، حالا هنوز مونده، خیلی وقت هست و… یه صحبت باهاشون داشته باشی و بگی اگه چیکار می‌کردی اوضاع خیلی بهتر بود؟!
_ من خودم از سال یازدهم به طور جدی برای کنکور شروع کردم و اگر قطعا از سال دهم شروع می‌کردم نتیجهاز این بهتر می‌شد و خب اهمیتش به این برمی‌گرده که سال دوازدهم قطعاً دروس سخت‌تر هست، به علاوه اینکه دهم و یازدهم رو هم داریم برای جمع بندی. اگر شما بتونید از همون دهم شروع کنید‌، دهم رو خوب بخونید و توی همون پایه دهم، خودِ دهم رو جمع بندی کنین و بعد توی تابستون یازدهم رو پیش خوانی کنین. توی سال یازدهم، یازدهم رو خوب بخونید و جمع بندی کنید. وقتی میاید سال دوازدهم خیالتون از پایه دهم و یازدهم راحت‌تر هست. اینجوری توی سال دوازدهم میتونید همون دروس خودِ دوازدهم رو به خوبی مطالعه کنید تا جمع‌بندی درست و حسابی داشته باشید. پس اهمیت زودتر شروع کردن برمیگرده به سخت تر بودن دروس توی سال دوازدهم که هم دروس پایه دهم یازدهم رو دارین و هم دروس سخت دوازدهم. قطعا اگه من برمیگشتم به سال دهم، از همون دهم بطور جدی برای کنکور شروع می‌کردم تا اینکه بذارم از سال یازدهم شروع کنم.
+ حالا از اهمیت پیشخوانی برامون بگو. کاری که تو خیلی خوب انجامش دادی.
_ آره همونطور که من گفتم از سال یازدهم بطور جدی شروع کردم به کنکور خوندن. اینطوری بود که از تابستون ورودی سال یازدهم، شروع کردم به خوندن دروس یازدهم. بعد دروس یازدهم رو من تا عید تمومش کردم. یعنی حالا درسته که زیاد مطالعه خوبی نداشتم ولی تونستم پایه دهم رو که دروسش سخت نیست، درسته که مهمه ولی خب از نظر حجم و سختی نسبت به یازدهم و دوازدهم آسون تره و حجمش کمتره. درواقع تونستم هم دهم رو بخونم و هم یازدهم رو و تا عید این دو تا پایه رو به خوبی مطالعه کنم و از عید سال یازدهم پیشخوانی دروس دوازدهم رو شروع کردم و خب این پیشخوانی باعث میشه که اون سخت تر بودن دروس دوازدهم مخصوصا توی زیست که مفهومی تر میشه رو شما زودتر شروع کنین بخونین که قشنگ درک کنید اون دروس رو. اینجوری درطول سال دوازدهم وقت زیادتری دارین برای مطالعه سال دوازدهم. و خب من اگر برمیگشتم عقب قطعا از همون سال دهم یا تابستون ورودی به سال دهم پیشخوانی رو شروع می‌کردم و می‌تونستم حتی تا تابستون دوازدهم، دوازدهم رو هم تموم کرده باشم و عملا اگر یک نفر باشه که از سال دهم شروع کنه، خیلی خوب میتونه به سال دوازدهم که می‌رسه، تموم کرده باشه دروس رو و وارد فاز جمع بندی بشه.
+ این قسمت از گفتگومون مخصوص بچه‌هایی بود که خیلی معتقدند که نه ما دوازدهم دروس رو جمع می‌کنیم، می‌رسیم و… ببینید بچه‌ها واقعاً حجم درس‌ها زیاده، شما کلی کتاب دارین، امتحان نهایی دارید و واقعاً اینکه وقتی شما از دوازدهم شروع می‌کنین می‌خونین، فرصت آزمون و خطاتون رو از دست میدین، فرصت قلق گیریتون، مفهومی خوندنتون رو و… رو از دست میدین و فقط مجبورین یه سری درس‌هاتون رو سرسری بخونین و آخرش هم باز دوباره مجبورین کلی مطلب رو حذف کنین. یعنی اون رسیدنه، رسیدن درستی نیست اصلا، اصولی نیست. پس بچها این بهونه‌هاتون رو، تنبلی‌هاتون رو لطفاً کنار بذارید. چیزی که می‌تونست خیلی رتبه رو بهتر کنه اینه که شروع به موقع، حالا شروع زود هم ما نمیگیم ولی شروع به موقع داشته باشین. پس شروع کنید بچها و استارت خیلی قوی بزنید و پیش بیاید و شروع کنید به خوندن.
+ یکی از چالش‌هایی که داشتی و اشتباهاتی که کردی این بوده که ریاضی رو نباید فقط با فیلم دیدن سپری میکردی. فکر می‌کنی برای ریاضی خوندن باید چیکار کرد.
_ یکی از چالش هایی که من داشتم این بود که سال یازدهم میخواستم ریاضی را بطور جامع آموزش ببینم و توی همون سال یازدهم جمع بندیش کنم ولی خب اشتباه من این بود که رفتم سراغ فیلم آموزشی و فکر میکردم که با دیدن فیلم اموزشی میتونم ریاضی رو به خوبی یاد بگیرم و درصد بالایی هم توی کنکور کسب کنم ولی واقعا این طرز تفکر اشتباه هست. اگر یک دانش آموز حتی با تست، آموزش ببینه، با تست مهارت پیدا کنه و با تست اون آزمون‌ها رو که میزنه، میتونه خیلی توی درس ریاضی مهارتش بیشتر بشه، تا اینکه بره فیلم آموزشی ببینه. خودم قطعا اگر برمیگشتم عقب برای درس ریاضی اصلا فیلم آموزشی نمی‌دیدم و حتی درسنامه هم توصیه نمی‌کنم. یعنی تست محور یاد میگرفتم خیلی بهتر از فیلم آموزشی بود.
+ چیزی که بارها و بارها ما گفتیم که حتی اگر معلم ریاضی شما مریم میرزاخانی هم باشه نهایت ۲۰٪ اموزش رو شما خواهید داشت و ۸۰٪ یادگیری شما فقط و فقط با تست زدن اتفاق می‌افته.
+ یه چیزی که بهش معتقدی اینه که حداقل برای یک دانش آموز دوتا منبع کافی هست و درواقع اون آزمونه که دانش آموز رو میکشه بالا و بهش کمک میکنه درسته؟!
_ بله درسته. ببینید ازمون ها اینطوریه که طراحان جدید، طراحان مختلف، با دیدگاه‌ها و نظرات مختلف، اینطوریه که هرکدو یه ذهنیت خاص و یه دیدگاهی دارن. سوالات آزمون ها جدیدن دیگه ولی خب سوالات کتاب درسته که حالا سال چاپش هم جدید میشه ولی آنچنان ویرایش نمیخوره و تست ها معمولا قدیمی هستند و هرسال هم توی کنکور ممکنه سوالاتش تغییر کنه و اینطوریه که الگوی سوالات ازمون خیلی بهتره. یعنی هم دیدگاهش جدیده هم اینکه شما میتونید درصدتون رو توی آزمون اصلیتون بالا ببرید. و درواقع اینطوریه که شما اگر از پیش آزمون استفاده کنید مخصوصا آزمون های تک درس رو قبل از آزمون اصلیتون بزنید، میتونه توی بالا بردن درصد و تراز آزمون اصلیتون براتون مفید واقع بشه و من اگر برمیگشتم عقب قطعاً آزمون‌های مختلف رو شرکت می‌کردم چون توی سال یازدهم من فقط یک آزمون رو شرکت میکردم پس آزمون شرکت میکردم مخصوصاً آزمون‌های تک درس و نهایت دو تا منبع کتاب تست استفاده می‌کردم و بقیش رو آزمون های مختلف با دیدگاه های مختلف کار می‌کردم.
+ این هم یه دیدگاه خیلی خوبه به نظرمن و واقعا جای فکر داره، بخاطر اینکه واقعا کتابکارها تغییرات انچنانی نمی‌کنن، نهایت تغییراتشون با کتاب درسی پیش خواهد رفت. مثلا یه سوال از کرم خاکی حذف بشه نهایت بجاش یه سوال ملخ اضافه بشه و یه تغییرات این چنینی می‌کنند، تغییرات خیلی زیادی نمی‌کنند. اما آزمون‌ها مدام در حال تغییرند. مدام در حال آپدیتن. طراحا مدام عوض میشن. ایده‌های جدید اضافه میشه و خب طبیعتاً خیلی خیلی بیشتر به شما کمک میکنه و از طرفی هم تست زمان دار هست و به شما کمک میکنه به عنوان یک پیش آزمون، شما خودتون رو یک سنجشی داشته باشید.
+ سال پیش سال خیلی پرحاشیه‌ای بود. بهمون بگو با حاشیه ها چیکار کردی.
_ سال ۴۰۳ واقعا خیلی حواشی زیاد بود و اخبارهای بدی وجود داشت. من اینجوری بود که سال دهم از گوشی زیاد استفاده می‌کردم یعنی هم اخبارها رو چک میکردم هم اینکه با دوستام چت میکردم و این تجربه بد باعث شد که توی سال یازدهم و دوازدهم گوشی را کامل کنار بذارم یعنی توی اون ساعات مطالعاتی خودم از گوشی استفاده نکنم. فقط صبح اول وقت چک کنم و آخر شب که برنامه درسیم تموم شده بود و اینطوری از حواشی و خبرهای بدی که حالا توی سال ما بود مخصوصا، دور بودم و خوب تنها کاری که می‌کردم این بود که وقتی مثلاً درصدهامون ترازمون میومد می‌رفتم سایت چک میکردم. یعنی اصلا به اخبار و حواشی و… زیاد کار نداشتم و درواقع کنترل گوشی باعث کنترل حواشی و آرامش ذهنم میشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *