اخبار کنکور

مصاحبه با فاطمه خورشیدی زاده | دانشجوی آموزش عربی

سلام به همه گاماسی های عزیز امیدوارم که حال همگیتون عالی باشه خب امروز اومدم با یه مصاحبه با فاطمه خورشیدی‌ زاده عزیز با تراز کنکور ۱۰۳۰۶ داشته و همچنین با تراز سوابق تحصیلی ۱۰۵۷۲ بوده که خب فاطمه سال اول یعنی سال دوازدهمش این دوتا رو با هم هندل کرده و الان هم دانشجوی آموزش عربی هستن.

+ فاطمه جان دو تا تراز بالای ۱۰ هزار و خورده ای توی سال اول چطور بدست اومد؟ و چطور هندل کردی نهایی رو که باید تشریحی بخونی و کنکور رو که باید تستی بخونی؟!

_ خب قطعا این واسه خیلی از بچه ها یه چالش بزرگه و با خودشون فکر میکن که خوب دو شیوه کاملا متفاوت وجود داره واسه اینکه بخوان هم نهایی خوبی بدن وهم کنکور خوبی. ولی کاری که من میکردم این بود که سعی کردم به سادگی هر دو اون هارو مفهومی بخونم. چون که مشخص بود که هر چقدر هم که شما بخواین برای کنکور تست بزنین و بخونین ولی مفهوم درس رو متوجه نشده باشید براتون فایده ای نداره و باز هم ممکنه یه تست جدید براتون بیاره که شما هیچ وقت اون رو ندیدید و چون مفهوم رو خوب متوجه نشدین نمیتونین از پسش بر بیاین. پس من وقتی یک مبحثی رو مطالعه میکردم سعی میکردم اون رو به زبان ساده برای خودم توضیح بدم تا اون رو به خوبی یاد بگیرم و اگر کسی بود براش توضیحش میدادم و اگر کسی هم نبود خب برای خودم اون رو بصورت مفهومی توضیح میدادم و اینکار خیلی برای من موثر بود و از طرف دیگه هم یک سری نکاتی رو و یک سری نشونه هایی رو واسه خودم میذاشتم. مثلا میومدم نقاشی کوچک میکشیدم از اون مسئله و داخل ذهنم میموند و وقتی اون تصویر به ذهنم میومد دیگه داخل آزمون نهایی یا کنکور تصویر داشتم و مطلب خیلی زود یادم میومد. درواقع من واقعا درگیر درس ها بودم. بدای خودم توضیح میدادم، نقاشی میکشیدم، نمودار درختی میکشیدم و… و کلا خودکار و قلم دستم بود همیشه و ممکنه خیلی ها فکر کنن که این خیلی زمان بره و خوب به نفع ما نیست که این همه زمان بذاریم واسه نقاشی و این داستان ها ولی خب برعکس این واسه من اتفاقا صرفه جویی در زمانم بود، بخاطر اینکه وقتی خلاصه نویسی نکنی ده بار دیگه لازم هست اون مطلب رو بخونی ولی اون تصویر اون خلاصه ای که نوشتی با خط خودت، قطعا داخل ذهنت بهتر میمونه تا یک کتاب چاپ شده.

+ بله کاملا درسته. من خودم مثلا چه جلسات حضوری چه جلسات آنلاین مشاورم زمانی که با دانش آموز صحبت میکنم و میگم خب شروع کن به مثلا نمودار کشیدن جدول کشیدن و… میگه همین رو که درسنامه کشیده، چرا شما من رو اذیتم میکنی؟! بذار همینطوری بخونم دیگه. بچه ها باور کنید در ظاهر شاید پارت اول زمان زیادی ازتون بگیره ولی خب دفعات بعدی حداقل مرور میکنی سریع و تستش رو میزنی و درواقع با یه نگاه همش یادت میاد ولی یه دانش آموز اگر بیاد صد بار هم سطحی یک مبحث رو بخونه، باز هم اذیت میشه سر جلسه آزمون ها. طرف میگه خوندم ولی خب نمیتونه تستش رو توی آزمون ها جواب بده، چرا؟ چون به تسلط کامل نرسیده. چیزی که فاطمه میخواد بگه اینه که اگر میخوای بندازی تو حافظه بلند مدت با مطالعت درگیر شو. خیلی از مطالعه های ما الان انگار از سر شکم سیری هست مثلا پامون رو میندازیم روی پای دیگمون انگار داریم روزنامه میخونیم، فقط نگاش میکنیم،فقط میخویمش، بعد گلایه می‌کنیم از بی تمرکزی، از نتیجه نگرفتن، از اینکه نهایی هست فلان هست و…. انگار روش موتور مفهومی اونی که واقعاً طرف واسش زحمت بکشه جوابه. و اینکه مطالعه فعال داشته باشی و چند تا از حواس پنجگانت رو درگیر بکنی بهتر مطالب به حافظه بلند مدتتون منتقل میشه. وقتی من مینویسم دستم داره درگیر میشه ذهنم داره درگیر میشه، وقتی بلند توضیح میدم گوشم داره درگیر میشه و این باعث میشه که من نکات بیشتری رو داشته باشم توی ذهنم و… بنظرم دیگه طرف بی تمرکز نمیشه چرا؟ چون هم داره میشنوه هم داره مینویسه و چجوری میخواد به یه چیز دیگه هم فکر کنه؟! اینجاست که انگار صدش میره برای درس و انگار یاد میگیره واقعا.

+ پس گفتی مفهومی خوندی و رنج ترازهات هم بین ۶۴۰۰ و ۶۸۰۰ قلمچی بوده درسته؟

_ بله درسته چند باری هم ۷۰۰۰ شد.

+ فاطمه یه چالش آزمونی داشتی که غلط بود و خیلی اذیتت کرد درسته؟

_ بله چیزی که خیلی اذیتم کرد توی آزمون هام تعداد غلط های من بود. و خیلی از بچه ها هم که تازه وارد آزمون میشن حالا هر آزمونی، مهمترین مشکلشون دقیقا همینه که دفعات اولی که آزمون میدن تعداد غلط زیادی دارن. واسه خود من هم برای دفعات اول ۱۷ اشتباه ۲۵ اشتباه و این حدود داشتم که خیلی اذیتم میکرد چون ک من این همه تلاش میکردم و بعد میدیم که دارم پاسخ های صحیحم رو هم از دست میدم و واسه اینکه من این مشکل رو حل کنم اومدم شروع کردم به تحلیل آزمون دقیق، چون قبلش واقعا تحلیل نکردن ازمون هام خیلی بهم آسیب زد و بنظرم آزمون که تحلیل نکنی رو بهتره اصلا ازمون ندی.

+ حالا بهمون بگو چطوری این تحلیل کردنه کمکت کرد که تعداد غلط های ازمونت رو بیاری پایین؟

_ خب بستگی به این داره که چطوری تحلیل کنی. من واسه تحلیل اول میومدم غلط هام رو بررسی میکردم، ببینم چه چیزهایی رو غلط زدم و چرا غلط زدم و توضیح رو میخوندم و بعد میرفتم دوباره حلش میکردم و در نهایت حتی من پاسخ های صحیحم رو هم چک میکردم؟ بخاطر اینکه ممکن بود من شانسی یه سوالی رو درست زده باشم یا ممکن بوو یک سوالی یک روش بهتر و سریع تری و تکنیکی داشته باشه مثلا توی درس ریاضی و من با تحلیلم و توضیح اون سوال اون تکنیک رو یاد میگرفتم و خب همین باعث میشد که آدم کم کم آزمون هاش بهتر بده و درواقع تحلیل کردن تا حدودی به من نگاه های جدیدی از یک سوال رو یاد داد و همین هم باعث شد که تعداد غط هام کم بشه و هم اینکه خب ادم نقطه ضعفش رو میفهمه و میبینه مثلا اونجا که حفظی بوده اشتباه کرده یا اونجایی که تکنیک میخواسته یا اونجا که فرمول میخواسته اشتباه کرده و باعث میشد من دفعه بعدی که اون درس رو میخونم کدوم قسمت رو بیشتر مطالعه کنم و دقیقا تحلیل ازمون نقطه ضعف هام رو بهم نشون میداد و وظیفه من بود که درستشون کنم.

+ سوال بعد اینکه از چه تکنیک هایی واسه آزمون ها استفاده میکردی؟

_ تکنیک های مختلفی هست. یکی از تکنیک ها که خب احتمال مشهوره ولی ممکنه بعضی از بچه ها ندونن همون تکنیک ضربدر منهی هست.

+ حالا آیا استفاده از اون تکنیک توی همین کاهش غلط ها و افزایش تراز آزمون هات تاثیر داشت؟

_ قطعا تاثیر داشت. یک چیز دیگه هم که واسه من موثر بود، دیدی بود که به خودم میدادم. یعنی اینکه آدم به خودش بگه من از پس این آزمون برمیام، حالا شاید بنظرتون شعاری بیاد ولی من واقعا معجزش رو دیدم. وقت هایی که به خودم گفتم این آزمون رو خیلی خوب میدم، واقعا ازمونم رو خیلی خوب میدادم و وقتی هم که فکر میکردم ازمونم خوب نمیشه واقعا خوب نمیشد. و وقتی طرف سر جلسه آزمون بیاد شروع کنه سرزنش کردن خودش که تراز آزمون قبلم خراب شد پس این هم خراب میشه، مشخصه که دیگه فکر و تمرکز میره یکجای دیگه و اصلاً همین نکنه‌ ها، همین سرزنش‌ها شروع میکنه به ترشح استرس توی وجود اون شخص. ما نمیگیم این حرف ها تاثیر داره، میگم اون استرسی که بعد از این حرف ها میاد تاثیر داره. و همچنین اون ارامشی که بعداز اطمینان به خودتون بوجود میاد و دقیقا اینجا هست که انگار قدرت تصمیم گیری داری که کدوم سوال رو بزنی کدوم رو نزنی، بازیابی داری، تمرکز داری، توجه داری و درکل چیزهایی که ما انگار نیاز داریم واسه آزمون زدن.

+ و خب تو کنکور رو تجربه کردی اگر میخوای بعنوان حرف آخر یه چیز به ما هدیه بدی چی میگی.

_ اینکه درس بخونید بخاطر اینکه لذت بخشه همین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *